Riscograma
Lucian Davidescu

10 întrebări pe care bloggerii le puneau la SIE dacă erau ziariști

Am urmărit campania SIE de pe bloguri, poate-poate mai aflăm și noi câte ceva. Bun, știm că spionii români sunt patrioți, profesioniști și brici de deștepți – pe ăstea le știam deja de pe vremea lui Ceaușescu și a lui Coruț. Dar tot n-am aflat câteva lucruri, sper că oamenii le-au întrebat sau urmează. Uite 10 întrebări, așa doar de încălzire:

1. Cum exact a ajuns SIE să-și facă headquarterul în mijlocul Pădurii Băneasa, într-o clădire care la vremea ei a aparținut Bancorex? Bancorex!

2. Nevasta lui Dan Condrea ăla de la Hexi Pharma zicea că era ofițer SIE… da, nu, sau și după „moarte” rămân conspirați?

3. Ok, nu vreți să spuneți câți sunteți, nu confirmați nici nu infirmați cifra de 2000, spuneți că e nevoie să fiți mulți pentru că faceți spionaj de școală veche, cu oameni, că avem mulți dușmani. Băi, dar Mossad cum poate cu doar 1200?

4. Și când era la SIE, Mihai Răzvan Ungureanu avea lista zbanghie de achiziții de la guvern? Vită Kobe, whiskey Lagavulin, caviar, ălea? Doar să spună dacă au cumpărat vreodată așa ceva, dup-aia poa’ să se scuze că le trebuiau în misiuni.

5. Să presupunem că găsiți un angajat a cărui soție ia 7.000 de euro pe lună, salariu de medic, de la o companie cu acționariat străin. Îl treceți la vulnerabilități pentru securitatea națională? Sau la oportunități? Sau la ce?

6. Ce s-a întâmplat cu „tehnica proprie de ascultare„, aia pentru a cărei devoalare și-a dat demisia în 2007 un alt director al SIE – Claudiu Săftoiu.

7. Bun, știm că angajații din fosta securitate ori au ieșit la pensie ori sunt foaaarte, foaarte utili. Dar ar putea să ne spună, procentual, câți dintre actualii angajați au părinți, bunici sau unchi care au lucrat acolo? Așa, cu aproximație la decilă.

8. Au votat cu fostul lor șef Meleșcanu când a candidat la prezidențiale (după ce a strâns semnături cât încă nu-și dăduse demisia, cu ajutorul a tot felul de dubioși)?  Sau măcar s-au distrat?

9. Băieți, acoperiți în presa de limbă română – aici sau pe afară – aveți? Că SRI s-a scuzat că „are cum au toate serviciile din toată lumea” (bullshit de explicație – „și alții fură”!), dar pe voi nu v-a întrebat nimeni.

10. Ăsta ar fi chiar un punct bun de marketing de resurse umane (chiar dacă e cam nasol pentru restul prostimii) – la ce vârstă se iese la pensie? Care-i recordul absolut, peste sau sub 40?

 

credite foto: Posterul de recrutare al SIE (sus!) respectiv ceva serial de pe Cartoon Network (jos!)

2 comentarii
Iulian

Salut Lucian,

Nu stiu daca voit sau nu, nu mai ai biton de share la articole.

daca e intentionat, nu e nici o problema

Numai bine

Iulian

Lucian Davidescu

S-a nesimțit Facebook și a ajuns să încarce câte 20 de scripturi pe pagină, dura mai mult să se încarce mizeriile lor decât ale mele 😀 O să îl refac doar cu html.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *