Riscograma
Lucian Davidescu

Varianta încrederii: Băsescu distruge PDL

Varianta neîncrederii: Băsescu mimează reforma bugetară pentru a-i păstra caracatiţei de clienţi locul călduţ

Când cea mai tranşantă decizie politică a ultimilor 20 de ani a fost urmată de promisiunile guvernului – rămas pe loc – că va continua planurile de „investiţii” şi „cheltuieli curente”, a devenit limpede: asta nu e reformă, ăsta e circ! Nu se poate ca acelaşi cabinet incompetent care a adus lucrurile aici să strângă dintr-un robinet în timp ce se spală pe mâini la celelalte două. Ori pleacă ei, ori plecăm noi.

Varianta neîncrederii: Băsescu a tăiat salariile şi pensiile doar pentru ca lăcustele să poată fi îndestulate în continuare. Ţevile de furat rămân la fel de groase, iar preţ de 25% urmează să fie daţi afară cei care nu sunt loiali partidului. Cu bani la fel de mulţi şi pe o foame mai mare, până la viitoarele alegeri PDL cumpără – bucată cu bucată – de la baron pesedist pân’ la burtos manelist.

Varianta încrederii: Băsescu a temporizat şocul pentru a avea în continuare susţinere. Susţinerea miniştrilor, pentu care singura raţiune de-a conduce e să controleze robinetele, apoi susţinerea Parlamentului, care trebuie să voteze tăierile. După ce se va vedea cu sacii în căruţă, îi va sacrifica pe toţi pe altarul reformei.

Mai puţin doi, care ar merge sacrificaţi pe turlă respectiv sub zid.