Riscograma
Lucian Davidescu

5 lucruri cu care internetul te poate ajuta în orice afacere

Pentru o afacere nouă şi pentru un antreprenor cu idei multe în timp scurt, povara administrativă se poate dovedi copleşitoare, însă vestea bună este că există soluţii hi-tech care fie scutesc timp şi bani fie chiar aduc valoare adăugată.

Iată câteva dintre ele:

1. Sistem de management integrat al afacerii, adică ERP sau business intelligence sau măcar un jurnal bine-organizat în excel.

Primele două pot costa mii de euro dacă sunt cumpărate de-a gata sau zeci de mii dacă sunt croite la comandă. Cel din urmă cere doar timp şi concentrare, însă se poate dovedi enorm de util mai târziu.

2. Facturare electronică. Este un serviciu destul de nou în România, oferit la deocamdată doar de câteva bănci. Avantajele sunt evidente – mai puţine hârtii, mai uşor de căutat printre ele şi mai greu de rătăcit. Procedura economiseşte ore bune de muncă inutilă într-o lună.

3. Internet Banking. Tot farmecul facturii electronice piere dacă la sfârşit trebuie livrat fizic un teanc de bani.

Însă şi operaţiunea asta poate fi făcută exclusiv pe internet, cu avantajul că sunt evitate furturile din gestiune sau pierderile.

4. Semnătura digitală. Legal, ţine loc de semnătura olografă în orice condiţii. În unele cazuri însă este absolut necesară, de exemplu pentru factura electronică de mai sus. În alte cazuri este preferabilă – de exemplu, pentru depunerea declaraţiilor fiscale lunare.

5. bcrclubantreprenori.ro. În general, băncile se feresc să stea de vorbă cu cei care abia au început o afacere, cu atât mai puţin să le dea credite. Și totuşi, BCR vine cu o întreagă platformă dedicată – „legi, programe, traininguri”, spun ei.

Le-am promis că o voi testa şi că voi reveni să vă povestesc ce-am văzut.

Testeaz-o şi tu, aici