Riscograma
Lucian Davidescu

Sabotaj! Iată ce metode inventează grecii pentru a scăpa de noile taxeNoile măsuri de austeritate din Grecia, care includ tăieri suplimentare de cheltuieli dar şi noi măriri de taxe, nu par să aibă prea mari şanse de-a fi duse până la capăt, comentează standard.ro.

Cea mai nouă găselniţă a guvernului este o taxă suplimentară pe proprietate de 4 (în medie) până la 20 de euro/mp/an, inclusă în factura electrică. Neplata taxei ar atrage întreruperea curentului. Guvernul speră să strângă 2-2,5 miliarde de euro, adică exact suma cu care a fost depăşită ţinta de deficit.

Sindicaliştii din compania publică de distribuţie a electricităţii au anunţat încă de acum o lună că vor sabota planul guvernului: “Compania de electricitate nu este cowboy sau şerif să punăă pistolul la tâmpla grecilor. Fiscul să-şi facă treaba şi să-i prindă pe marii evazionişti”, consemnează ekathimerini.com

La început, n-au fost luaţi în serios singurul răspuns primit fiind un apel la “patriotism”.

Până când…

La sfârşitul lunii trecute, partidul de opoziţie Noua Democraţie a dezvăluit că Fiscul nu mai trimite declaraţii de impunere din cauza unei crize de cerneală, potrivit FT. Nu este clar de ce a dispărut cerneala, dar există mari suspiciuni că nu din motive naturale.

Săptămâna aceasta, planurile Fiscului au rămas în aer, pentru că sindicaliştii au blocat fizic clădirea de unde urma să fie emise facturile.

Ca şi cum n-ar fi fost de ajuns, chiar angajaţii ministerului de Finanţe au anunţat că intră în grevă: cel puţin 9 zile, scrie Bloomberg. Şi ei au avut prezenţa de spirit să blocheze accesul în clădiri.

Eleftheria i thanatos!

EXITCARD
LOADING