Riscograma
Lucian Davidescu

Culmea confidenţialităţii! După ce şi-a mutat sediul, „Protecţia Datelor” şi-a oprit şi site-ul

„Noi am formulat observaţii despre recensamânt, dar ele nu au fost preluate de INS”

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, instituţia care s-a închis „pentru mutare” exact în perioada recensământului, şi-a oprit şi site-ul. Exact cum anticipa riscograma.ro după ce a publicat dovada că INS strânge date în mod ilegal. Notificarea INS, care nu-i permite să colecteze semnătura, locul de muncă, situaţia familială, date privind bunurile deţinute, convingerile religioase şi date privind starea de sănătate poate fi găsită în continuare la acest link: scribd

Preşedintele ANSPDCP, Georgeta Basarabescu, nu a răspuns în ultima săptămână la telefon jurnaliştilor sau a amânat răspusurile pentru săptămâna de după recensământ. Iată însă ce spunea pe 13 octombrie, într-un interviu acordat Prompt Media:

Reporter:
„Recensământul populaţiei şi al locuinţelor se va desfăşura în luna octombrie a acestui an, iar acest lucru presupune ca recenzorii să aibă acces la datele personale ale celor pe care îi intervievează. Există garanţia că datele personale, inclusiv Codul Numeric Personal, astfel colectate, vor fi protejate şi nu vor fi folosite, din greşeală sau poate chiar intenţionat, şi în alte scopuri?”
Georgeta Basarabescu:
„Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a formulat mai multe observaţii asupra Hotărârii Guvernului nr.922/2011 de modificare şi completare nr.1502/2009 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi al locuinţelor din România în anul 2011, încă din faza de proiect, solicitând inclusiv adăugarea de menţiuni privind obligaţia de asigurare a securităţii şi confidenţialităţii informaţiilor colectate şi înregistrate prin intermediul instrumentelor de recensământ. Observaţiile formulate nu au fost preluate de iniţiator, respectiv Institutul Naţional de Statistică, căruia îi revin obligaţiile specifice în calitate de operator de date.”

Georgeta Basarabescu nu a avizat nici modificarea OUG de organizare a recensământului. De pe document mai lipseşte şi semnătura ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu. Modificarea e avizată de şeful INS Vergil Voineagu, ministrul de Interne Traian Igaş şi secretarul general al Guvernului Daniela-Nicoleta Andreescu. Dacă şi site-ul SGG se întrerupe, puteţi găsi documentul la acest link: https://www.scribd.com/document/347626494/Oug

13 comentarii
Dan Selaru

Economist pârât, nu ai vazut în viaţa ta o analiză economică cu argumente şi plângi pe la televizor de dragul CAS-ului. Să-ţi fie ruşine, Lucian Davidescu :-).

Lucian Davidescu

:)) "Decat" mi se umezesc ochii

fara cnp

Felicitari pentru insistenta cu care scrii despre aceasta mizerie de recensamant dar din pacate, nu poti rezolva nimic, pacat.

As vrea sa-l dam draq de recensamant si sa aud opinia ta despre stergerea datoriilor Greciei. Ce zici de provocare 🙂

xxela

@ Dan Selaru

Ce arumente mai bune vrei decat documente oficiale !?!

Să-ţi fie ruşine Dinu Patriciu 🙂 🙂 🙂

Radu Ionescu

Precum recensamantul stergerea datoriei greciei e un banc prost.

Eu ma recunosc cinstit ca om recenzat, comoditatea de a scapa de bataia de cap respectiva a invins

John Galt

Faza cu Vergil de la irealitatea tv a spus tot ce era de spus despre acest recensamant.

zummuz

Site-ul e la sts. Dar sts nu e o institutie politica. Sunt cei care ne apara de cei care ne vor raul.

Se pare ca tu ne vrei raul, Lucian! :))

ova

Cata tevatura pt CNP-ul asta si alte date personale.

CNP-ul nu e cumva si pe bonurile de masa ?

CNP si datele personale nu sunt la diferiti operatori de telefonie fixa/mobila, operatori de cablu TV, la banci !

Nu a facut Romtelecom asta primavara rocheria aia cu asigurarea locuintei impreuna cu Asirom, de sa inflamat multa lume. Unde a mai fost acolo confidentialitatea datelor personale, vrajeala asta e asa sa dea o nuanta de profesionalism in manipularea datelor cand de fapt sunt doar vorbe.

Chiar daca exista o lege in acest sens, sa respectat vreodata sau mai bine spus se mai respecta vreo lege in Romania ?

xxela

@ova

Tevatura nu este pentru CNP uri ci pentru un principiu incalcat si pentru niste autoritati care se balacesc in ilegalitate fara sa i mai pese nimanui.

vasi

Se pare ca nu stiti ce va asteapta domnilor!

Se vorbea mai devreme de CNP-uri, dumneavoastra sunteti siguri ca persoanele angajate sa va recenzeze nu au facut niste copii dupa datele dumneavoastra personale, cine imi asigura mie ceteatean confidentialitatea datelor? Recenzorii care au fost luati din randul celor care nu au un venit fix. Va asigur ca o mare parte din datele dumneavoastra sunt vandute pe internet sau la pachet pe cd-uri marilor operatori de pe piata.

Aici este problema pe care ANSPDCP trebuia sa o faca publica, confidentialitatea datelor colectate de persoane necalificate si care nu cunosc Legea 677/2001, MODUL CUM ACESTEA SUNT COLECTATE SI GESTIONATE.

Dar conducerea nu raspunde la telefoane, fax-uri, adrese, in timp ce personalul face orice altceva numai protectia datelor nu. Mi se pare bizar cum ANSPDCP-ul s-a mutat tocmai in aceasta perioada si nu a vegheat la respectarea drepturilor cetatenilor, ori s-a batut palma cu puterea pentru actualizarea bazelor date in vederea alegerilor, ori managementul institutiei este defectos si conducerea ar trebui schimbata.

cristina

Stie cineva unde s-a mutat ANSPDCP?? Multumesc

misu

oricum le-am dat-o prin gura la aia de la INS!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *