Riscograma
Lucian Davidescu

3 locuri de unde se fură masiv şi în secret, chiar acum

Cu larga participare a serviciilor „secrete” foste şi actuale

1.Cartea Funciară. Majoritatea tunurilor s-au dat deja, dar încă există o mafie care pândeşte tot „ce apare”. A mai murit cineva? E senil şi nu se poate apăra? A plecat din ţară şi dă semne că nu se mai întoarce? Legal, imobilele aparţin statului, dacă nu apare cineva să le revendice. Dar întotdeauna apare. La început au fost securiştii care au avut grijă să păstreze listele cu „transfugi”, cu tot cu adrese, de te întrebi cum de au acum zeci de proprietăţi inclusiv în zone de lux. Mai târziu, au intrat în biznis funcţionarii care nu s-au mai mulţumit doar cu şpaga. Acum, e rampă de lansare pentru tinerii politicieni ambiţioşi şi sursă de finanţare pentru seniorii lor.

2.Resursele Minerale. Majoritatea prospecţiunilor geologice sunt ţinute „la secret”, din motive care în timpul comunismului erau semicretine iar acum sunt banditeşti. Interesul statului este să publice informaţii cât mai ample pentru ca la licitaţii să fie participarea cât mai mare bună iar preţul – cât mai mare. Dimpotrivă, interesul securiştilor care au păstrat hărţile şi informaţiile este să le vândă în nume personal. Aşa se face că, imediat ce apare o tehnologie nouă sau preţul unei resurse creşte peste nivelul la care devine rentabilă exploatarea, apar şi firme care ştiu exact unde să sape.

3.Fondurile Europene. Puţinii politicieni care au fost prinşi cu mâna în borcanul cu miere au fost pur şi simplu prea proşti şi prea lacomi pentru a-şi putea ascunde toate căpuşele. Altfel, fiecare euro are o destinaţie foarte precisă iar faptul că banii vin atât de greu este din cauză că trebuie păcălit şi filtrul de legalitate al Uniunii Europene. Pare crima perfectă, petnru că, nu-i aşa, „dacă nu-i luăm, îi pierdem”. În realitate, România plăteşte o contribuţie certă către UE, pentru a primi înapoi o metodă nou-nouţă de jaf. Abia asta-i spălare de bani!

7 comentarii
me

excelent articol, dati-l pe prima pagina

John Galt

Felicitari!

Adrian Tudosie

Romania, o tara de hoti de la opinca pana la vladica! Asa ca… nu ma mai mir absolut deloc. In schimb, cand o sa citesc un articol despre cineva care ar fi putut fura / pacali / insela si nu a facut-o… o sa imi fac o cruce mare cat cea de pe Caraiman!

Stefan Muresan

Adrian, nu e frumos sa zici asa… tu esti vladica sau opinca sau ceva intre ei ?
Nu zic ca nu se fura, oriunde se fura, dar mie niciodata nu mi-au placut textele astea in care un roman decreteaza ca toti romanii (inclusiv el deci) sunt hoti 😉
Trist este ca institutii publice sunt partase pe fata la furtul asta nefacandu0si datoria.
Vezi cazul cuprului si al agentiei care gestioneaza resursele minerale – habar nu am cum se numeste, tot nu conteaza, ca practic nu exista.

Munteanu Mircea

Cartea funciara este o hotie organizata pe fata! Chiar de rudele noastre iubite, care stau la tara… Si sistemul de impozitare pe terenuri/case este special conceput pentru a stimula hotia. Nu toti sunt de vina, dar marea majoritate a celor care vin in contact cu sistemul, sunt tentati (si rasplatiti) sa fure. Incepind cu rudele si vecinii. Ca si batrinii singuri, ce sunt fortati sau pacaliti sa-si vanda casele pe nimic. Trist este ca nici un judecator nu anuleaza actele obtinute abuziv?!!! Chiar daca un individ sau o retea este neutralizata…
Nu Romania este tara de hoti: sistemul represiv conceput de NKVD si reorganizat de GKB este un sistem abuziv (in special SRI), care promoveaza doar hotii. Si care functioneaza ca atare! Pina acum, nimeni nu a a vut curajul -si forta- de a-l corecta. Iar justitia -si notarii- acopera toata aceasta nenorocire. De asemenea, sistemul de legi special concepute sa incurce proprietarul sa-si apere posesiunea… Iar parlamentarii sunt……
Poate ca Romania pare o tara de hoti! Pentru ca asa a fost conceputa reorganizarea ei. Si asa este prezentata in mass-media mondiala. Dar nu este! Aparentele -atent regizate- insala.

Chris Kay

agentziile domeniile statului, si resursele naturale
regia apele romane
romgaz

Teodor Iliescu

Cele mai mari furaciuni se fac pe Istoric de rol fiscal cu NOTAR, PRIMAR si POLITIE … Deja statul roman cred ca se sinucide … E posibil sa fim colonializati cat de curand …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *