Riscograma
Lucian Davidescu

10 lucruri pe care administratorul de reţea nu ţi le spune niciodată.

Şi cum să traduci ce îţi spune.

1. Dacă te oblig să-ţi alegi parole complicate şi să le schimbi des, securitatea reţelei scade, nu creşte: e foarte probabil ca unii să le noteze pe un bileţel lângă monitor. Însă prefer aşa, pentru că nu va fi vina mea.

2. Nu-mi pasă de mail-urile tale. Între back-up şi mai mult spaţiu pe servere, prefer varianta a doua.

3. Computerul tău merge de două ori mai prost decât ar putea. L-aş putea optimiza mai bine cu talent, dar asta ar însemna să nu mai cumpărăm altul. E BINE când cumpărăm altul şi e BINE când îl casăm pe cel vechi.

4. Dă-mi mail, nu mă suna, ca să nu mă întrerupi iar din Counter Strike.

5. Nu te las să instalezi nici măcar cele mai banale programe, prefer să o fac personal cu fiecare în parte. Aşa demonstrez câtă treabă am şi că jobul nu poate fi externalizat. Versiunea oficială: „angajaţii instalează viruşi”.

6. Ştiu prea multe lucruri pentru a fi lăsat să plec din companie.

7. Îţi aminteşti când te-am pus să te deloghezi ca să-ţi „updatez antivirusul”? De fapt, ţi-am instalat un program prin care pot să văd tot ce faci. Dacă mă întrebi, o să-ţi spun că e ca să nu mă mai deplasez când ai probleme.

8. Trei sferturi din achiziţiile mele nu folosesc la nimic, doar că nu-mi place să rămân în urmă cu tehnologia şi nici managerii nu ştiu când e cazul să spună „nu”.

9. Ce e urgent pentru tine nu e urgent pentru mine. Ştiu că nu poţi să lucrezi, dar prioritatea este să reinstalez messengerul şefilor.

10. Dacă nu ştiu să rezolv o problemă, probabil ai intrat pe site-uri porno.

sursa ilustraţiei: xkcd.com

LOADING
EXITCARD