Riscograma
Lucian Davidescu

Chiar nimeni nu îndrăzneşte să-i refuze pe securişti?„Nesimţirea se-re-i ne-nchide spitalili”

Măcar atâta lucru nu-i încă secret de stat: că de când e criză, la fiecare buget şi la aproape fiecare rectificare „serviciile” primesc bani în plus.

Numai că ultima chestie e culmea cinismului: SRI a căpătat suplimentare de buget pentru „unităţile sanitare proprii”, după ce anul trecut au fost închise 68 de spitale. Poate că au fost închise pe bună-dreptate sau poate nu, cert este că fiecare avea arondaţi câte 100.000 de oameni.

. .

Unul – singurul redeschis între timp – era chiar în Buftea, dar nimeni nu i-a invitat pe localnici la spitalul „special” – pentru că cele 120 de paturi sunt „mereu ocupate”.

Costul spitalului a fost de vreo 200.000 euro per loc iar devoalarea cazului a fost motiv de „protecţie internă”

Cei 10000 de angajaţi direcţi ai SRI (şi cam încă pe atâţia la celelalte servicii, care oferă în pachetul de angajare „Asistenţă medicală gratuită şi posibilităţi avantajoase de recuperare medicală şi odihnă”) or fi ei enorm de mulţi faţă de orice reper vestic

…dar sunt mult prea puţini pentru a justifica un ciorchine de spitale proprii.

Tradiţia spitalelor militare a rămas din vremea când serviciile pentru prostime erau atât de proaste încât trebuiau de stabilimente separate pentru politruci şi tablagii. Or şti ei vreun „secret” cum că vremea aia se va întoarce?

EXITCARD
LOADING