Riscograma
Lucian Davidescu

Cum te ferești de taxele băncii la plata onlineOperațiunile bancare prin internet sunt deja piesa de rezistență din oferta multor bănci și funcționează cu comisioane mult mai mici decât cele deja obișnuite. Totuși, costurile pot fi reduse chiar mai mult decât vor bancherii – iată câteva trucuri.

1.

Plata direct cu numărul de card, acolo unde se poate, este de departe cea mai avantajoasă – nu există comision la cumpărător.
2. Evitați ordinul de plată de fiecare dată când este posibil. Pentru fiecare tranzacție națională banca oprește câțiva lei iar la cele internaționale spezele ajung de ordinul zecilor de euro.
3. Pentru încasarea de plăți externe, contul în străinătate poate scuti o bună parte din comisioanele de încasare – sau chiar integral dacă și plătitorul are la rândul său cont.
4. O variantă simplă și mult mai ieftină pentru a trimite bani în străinătate, către un singur beneficiar, este un card făcut la banca din țara celui care trimite bani și dat fizic celui care urmează să primească. Acesta din urmă poate folosi cardul respectiv la POS sau ATM cu comisioanele clasice, fără speze internaționale.
5. Dacă aveți conturi în mai multe valute, este preferabil câte un card pentru fiecare monedă pe care vreți să o folosiți la un moment dat. Altfel, există riscul ca banii să treacă printr-o dublă conversie inutilă.

EXITCARD
LOADING