Riscograma
Lucian Davidescu

Felix scoate armata la colectat taxe. Iată ce ţări va trebui să atacăm!

Dan Voiculescu:
Am vorbit despre o masura cred eu foarte buna, la ora actuala la Ministerul Apararii exista personal disponibil care poate fi detasat in interesul serviciului la Ministerul de Finante, pentru a putea sa punem cat decat stavila evaziunii fiscale, pentru ca marea problema e controlul. Nu avem suficienti oameni care sa controleze evazionistii (…) Oamenii din Armata au o statura, au o moralitate, o disciplina a muncii care ii recomanda pentru a fi controlori si vanatori de evazionisti.

Iată în sfârşit unul care înţelege unde se ascund banii şi cum pot fi forţaţi să iasă din bârlog. După ce vor umbla o vreme prin scriptele companiilor, militarii vor identifica exact unde se află inamicul. Apoi, doctrina militară strămoşească – „eu îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul” – se va transforma într-una contemporană, de tipul „loviturii preventive”. Trebuie doar definite clar ţintele, apoi trebuie cumpărat echipamentul potrivit – în cazul de faţă nave amfibii pentru debarcarea proaspăt-înfiinţatei forţe expediţionare de infanterişti marini. Apoi, putem trece la treabă. Iată lista viitorilor inamici:

Cipru. Regimul fiscal în Insula Afroditei este foarte prietenos cu contribuabilii din UE, prin urmare groaznic de ostil cu guvernele lor. Deja grecii şi-au securizat tratate fiscale favorabile, care prevăd că doar 5% din transferuri sunt reţinute la sursă dacă destinatarul e rezident în Cipru. Teoretic, impozitul pe profit e 10%, dar inspectorii fiscali ciprioţi şi-au făcut o reputaţie din faptul că sunt „neglijenţi” şi acceptă orice fel de deductibilitate, nu ca ăia români care sunt intransigenţi şi dacă le arăţi un bon de taxi te întreabă de ce n-ai mers cu autobuzul.
PRO. Avantajul unei debarcări în Cipru este că ţara nu-i membră NATO iar România va avea suportul tacit al Turciei, care ocupă de 40 de ani partea de Nord.
CONTRA. Opoziţia ar putea veni din partea ruşilor, care deja sunt 10% din populaţie şi care au relaţii tandre cu ţara mamă deşi tot de taxe au fugit.

Delaware. Reţinerea la sursă pentru banii trimişi în statul american este de 10%, în schimb impozitul pe profit este zero şi gata.
CONTRA. Evident, ar trebui atacată cea mai puternică armată a lumii, colegă de alianţă cu România. Şansele sunt sub zero.
PRO. Însă avantajul poate veni din materializarea unui mai vechi plan strategic al României: „Declarăm război SUA”, apoi ne predăm.

Elveţia. Ţara nici nu e în NATO şi e deja slăbită de asalturile altora la secretul bancar.
PRO. Nu are ieşire la mare, însă vecinii germani, italieni sau francezi ar permite tranzitul trupelor române eliberatoare pe sub arcade de flori.
CONTRA. Fiecare gospodărie elveţiană are o armă militară în pod. Pierderi umane maxime.

Seychelles. Ăştia nu-s nici în NATO, nici în UE şi nu-i simpatizează nimeni. Se reţin 16% la transfer, dar odată ajunşi se volatilizează.
PRO. Este o cucerire foarte uşoară iar teritoriul poate deveni o colonie turistică a României.
CONTRA. Banii oricum nu stau acolo, ci în conturi la bănci virtuale din toată lumea, deci prada efectivă în conturile Fiscului va tinde spre zero.

Antilele Olandeze. Pentru contribuabili, avantajul este că reţinerea la sursă este zero, lucru care se întâmplă doar în relaţia cu Olanda sau Germania. La destinaţie, profiturile sunt taxate substanţial, aşa că este nevoie de un nou ofşor în suveică. Totuşi, pentru mulţi investiţia merită.
PRO. Deşi Olanda e membră NATO, alianţa preferă să nu intervină în apărarea posesiunilor de peste mări, iar armata olandeză nu are portavioane.
CONTRA. S-ar putea ca însuşi amiralul Felix să aibă oarece obiecţii de natură tactică.

Propunere de marş de luptă pentru viitoarea armă – Romanian Navy Offshore Marines:

19 comentarii
Stefan Apalaghie

😆

Burca Costinel

Imi placu titlul cu tarile pe care va trebui sa le atacam.

Tamas Szilard

Domnule Davidescu, articolul asta este o insulta adusa bunelor intentii ale Guvernului!
Care in marinimia sa vrea sa salveze o entitate fictiva si vie cum este Statul, in detrimentul oamenilor, care si asa sunt muritori. Intrucat caracterul statului, nu este agresiv si parazitar si deci este necesar si intrucat mediaza intre noi atatea conflicte, fara de care n’am avea habar cum sa interactionam corect, prin minunatele intitutii cum ar fi justitia sau educatia spre exemplu, n’avem decat sa ne bucuram ca exista. Mai mult, sa’i multumim ca se gandeste cum sa se recompenseze pt serviciile lui. Pardon, Lui. Si intrucat politicienii care ne servesc cu atata entuziasm se straduie conform juramintelor facute cu mana pe biblie, abia asteptam sa mergem ca oile sa mai votam si data viitoare. Pt ca se stie: e foarte important sa votezi intre 7 cacati. Principalul e sa’ti exerciti dreptul. Ca d’aia esti liber….

Lucian Davidescu

Muuuuuuulţumesc statule

Tamas Szilard

Nu le pui la crestinii astia un citat din cartea lor preferata, biblia, din care cu ocazia urmatorului festival de pupat cadavre sa le citeasca popa asta? :

http://biblia.resursecrestine.ro/1-samuel/8

Poate le’ar fi mai de folos.

Radu

Nici o discutie despre colectia ineficienta de taxe din Romania nu poate fi completa fara a discuta cealalta alternativa, cea a privatizarii colectiei – care la randul sau poate avea mai multe moduri, incepand cu vanzarea datoriei la recuperatori privati (racheti, etc), fie pasul si mai departe spre privatizarea inspectorilor in sine, cu, „tax farming”. http://en.wikipedia.org/wiki/Tax_farming

Ce parere au capitalistii de pe acest forum, ar duce tax farming la rezultate mai bune (guvernul Romaniei este acum codasul europei la colectarea de taxe ca procent din PIB) ? Mie personal nu imi surade astfel de privatizare, doar ca ar fi un rau mai mic decat asmutirea armatei de catre marele bau bau.

Finante Azi

E o chestie buna, cu conditia ca garda de colectare a impozitelor sa mearga imbracata in uniforma. O descindere la coafor le va determina pe angajate sa scoata toate incasarile.

Gabi Sorocianu

Gadea trebuie facut amiral iar Badea reichmarschallu’ aviatiei: astfel totul va deveni mult mai simplu pe plasma aia de 5×3 mp de la Sinteza Zilei: „Vom ataca Antigua: da sau nu?”

Radu

@LD
„Elveţia. Ţara nici nu e în NATO şi e deja slăbită de asalturile altora la secretul bancar.
CONTRA. Fiecare gospodărie elveţiană are o armă militară în pod. Pierderi umane maxime.”
Cat se poate de fals, armele militare din gospodarii:
1) in primul rand armele militare sunt sunt fara gloante (din 2007 incoace), si dupa stagiul militar, elvetienii care vor sa pastreze armele sunt obligati sa le predea intai pentru a fi modificate ca sa nu mai poata trage automat
2) nici arme private nu sunt prea multe–doar 29% din gospodarii in Elevetia au arme, comparat cu 43 la suta din cele americane

The Swiss army has long been a militia trained and structured to rapidly respond against foreign aggression. Swiss males grow up expecting to undergo basic military training, usually at age 20 in the Rekrutenschule (German for „recruit school”), the initial boot camp, after which Swiss men remain part of the „militia” in reserve capacity until age 30 (age 34 for officers).

Each such individual is required to keep his army-issued personal weapon (the 5.56x45mm Sig 550 rifle for enlisted personnel and/or the 9mm SIG-Sauer P220 semi-automatic pistol for officers, military police, medical and postal personnel) at home. Up until October 2007, a specified personal retention quantity of government-issued personal ammunition (50 rounds 5.56 mm / 48 rounds 9mm) was issued as well, which was sealed and inspected regularly to ensure that no unauthorized use had taken place.

The ammunition was intended for use while traveling to the army barracks in case of invasion. In October 2007, the Swiss Federal Council decided that the distribution of ammunition to soldiers shall stop and that all previously issued ammo shall be returned. By March 2011, more than 99% of the ammo has been received. Only special rapid deployment units and the military police still have ammunition stored at home today.

When their period of service has ended, militiamen have the choice of keeping their personal weapon and other selected items of their equipment.[citation needed] In this case of retention, the rifle is sent to the weapons factory where the fully automatic function is removed; the rifle is then returned to the discharged owner.[citation needed] The rifle is then a semi-automatic or self-loading rifle.

Vai, vai, ce nenorocire a facut bau-baul statist si in Elvetia, si-a taiat singur craca de sub picioare, si acum 71% dintre gospodarii elvetieni se poti apara numai cu http://en.wikipedia.org/wiki/Swiss_Army_knife .

Treceti batalioane romane Alp-atii , la arme cu frunze si flori … si bricege chinezesti (pentru lupta de tirbuson la tirbuson impotriva elveltienilor cu Swiss Army knife)

Lucian Davidescu

@Radu
Eu zic mai bine să dai fuga la wikipedia, poate găseşti o bucată babană din care să tragi concluzia că elveţienii n-au arme să se apere, ci numa bricege. Apoi, lălăie în contratimp un cânticel de pot-head care a gustat prima oară vinuţ 😛

Caragio Xavalin

Hai sa atacam mai repede Seychelles si s-o facem colonie turistica !

Titi Negru

Totusi sa nu uitam ce ar vrea Felix,despre asta-i vorba nu..o minte luminata de dictator acest felix saracu…prostia este ca multi gindesc ca si el,dar cum avem ac de cojocul lor…hi.hi.hi….

Dli

Eu cred ca e doar un motiv ca sa mearga in delegatie in aceste insule… paradisuri, nu numai fiscale.

Nicu Bostan

O dar ce nava de pirati avem noi aicia, bine ca mi-am luat alicea :))

Sabina Stroescu

Insula Afroditei :))) hahahaha

Rusty Bolden

FELIX la puscarie…si de acolo sa faca planuri cincinale

Burca Costinel

Propunerea de marş de luptă pentru viitoarea armă – Romanian Navy Offshore Marines nu mai e disponibila pentru ca nu stiu cine a revendicat drepturile de autor.

Lucian Davidescu

Mersi, schimbat