Riscograma

Felix scoate armata la colectat taxe. Iată ce ţări va trebui să atacăm!

Dan Voiculescu:
Am vorbit despre o masura cred eu foarte buna, la ora actuala la Ministerul Apararii exista personal disponibil care poate fi detasat in interesul serviciului la Ministerul de Finante, pentru a putea sa punem cat decat stavila evaziunii fiscale, pentru ca marea problema e controlul. Nu avem suficienti oameni care sa controleze evazionistii (…) Oamenii din Armata au o statura, au o moralitate, o disciplina a muncii care ii recomanda pentru a fi controlori si vanatori de evazionisti.

Iată în sfârşit unul care înţelege unde se ascund banii şi cum pot fi forţaţi să iasă din bârlog. După ce vor umbla o vreme prin scriptele companiilor, militarii vor identifica exact unde se află inamicul. Apoi, doctrina militară strămoşească – „eu îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul” – se va transforma într-una contemporană, de tipul „loviturii preventive”. Trebuie doar definite clar ţintele, apoi trebuie cumpărat echipamentul potrivit – în cazul de faţă nave amfibii pentru debarcarea proaspăt-înfiinţatei forţe expediţionare de infanterişti marini. Apoi, putem trece la treabă. Iată lista viitorilor inamici:

Caută-te pe lista de rău-platnici la stat!
Caută-te pe lista de rău-platnici la stat!

Cipru. Regimul fiscal în Insula Afroditei este foarte prietenos cu contribuabilii din UE, prin urmare groaznic de ostil cu guvernele lor. Deja grecii şi-au securizat tratate fiscale favorabile, care prevăd că doar 5% din transferuri sunt reţinute la sursă dacă destinatarul e rezident în Cipru. Teoretic, impozitul pe profit e 10%, dar inspectorii fiscali ciprioţi şi-au făcut o reputaţie din faptul că sunt „neglijenţi” şi acceptă orice fel de deductibilitate, nu ca ăia români care sunt intransigenţi şi dacă le arăţi un bon de taxi te întreabă de ce n-ai mers cu autobuzul.
PRO. Avantajul unei debarcări în Cipru este că ţara nu-i membră NATO iar România va avea suportul tacit al Turciei, care ocupă de 40 de ani partea de Nord.
CONTRA. Opoziţia ar putea veni din partea ruşilor, care deja sunt 10% din populaţie şi care au relaţii tandre cu ţara mamă deşi tot de taxe au fugit.

Delaware. Reţinerea la sursă pentru banii trimişi în statul american este de 10%, în schimb impozitul pe profit este zero şi gata.
CONTRA. Evident, ar trebui atacată cea mai puternică armată a lumii, colegă de alianţă cu România. Şansele sunt sub zero.
PRO. Însă avantajul poate veni din materializarea unui mai vechi plan strategic al României: „Declarăm război SUA”, apoi ne predăm.

Elveţia. Ţara nici nu e în NATO şi e deja slăbită de asalturile altora la secretul bancar.
PRO. Nu are ieşire la mare, însă vecinii germani, italieni sau francezi ar permite tranzitul trupelor române eliberatoare pe sub arcade de flori.
CONTRA. Fiecare gospodărie elveţiană are o armă militară în pod. Pierderi umane maxime.

Jumuliți în Panama
Jumuliți în Panama

Seychelles. Ăştia nu-s nici în NATO, nici în UE şi nu-i simpatizează nimeni. Se reţin 16% la transfer, dar odată ajunşi se volatilizează.
PRO. Este o cucerire foarte uşoară iar teritoriul poate deveni o colonie turistică a României.
CONTRA. Banii oricum nu stau acolo, ci în conturi la bănci virtuale din toată lumea, deci prada efectivă în conturile Fiscului va tinde spre zero.

Antilele Olandeze. Pentru contribuabili, avantajul este că reţinerea la sursă este zero, lucru care se întâmplă doar în relaţia cu Olanda sau Germania. La destinaţie, profiturile sunt taxate substanţial, aşa că este nevoie de un nou ofşor în suveică. Totuşi, pentru mulţi investiţia merită.
PRO. Deşi Olanda e membră NATO, alianţa preferă să nu intervină în apărarea posesiunilor de peste mări, iar armata olandeză nu are portavioane.
CONTRA. S-ar putea ca însuşi amiralul Felix să aibă oarece obiecţii de natură tactică.

Propunere de marş de luptă pentru viitoarea armă – Romanian Navy Offshore Marines:

Lucian Davidescu

Caută ce am mai scris

Află când scriem ceva nou