Riscograma
Lucian Davidescu

Carduri virtuale: ce sunt și la ce folosesc

Atunci când ai nevoie de un număr de card exclusiv pentru cumpărături pe internet, nu și în magazin sau pentru retrageri de la bancomat, cardul virtual se poate dovedi soluția cea mai la îndemână: costă de obicei mai puțin și nu este nevoie ca titularul să aștepte livrarea prin poștă, ca în cazul cardurilor preplătite internaționale.

Titularul primește toate informațiile necesare în această situație – numele emitentului Visa sau Mastercard, număr de card, luna emiterii și expirării, codul CVV de trei cifre.

Iată 7 emitenți:

Advcash. Emiterea costă un euro însă mentenanța este gratis. Comisioanele sunt destul de mari, dar oferă și cele mai flexibile metode de alimentare și retragere.

Neteller. Cu 0% taxe de emitere și mentenanță dar și comisioane foarte competitive, cardul de la procesatorul Neteller este de departe cel mai ieftin. Varianta de plastic costă 10 euro.

Ecopayz. Costă 1,8 euro, adică mai mult decât varianta de plastic, care este gratis. Acesta și Neteller sunt singurele care nu taxează transferul de pe eWallet pe card.

Spectrocard. Costă 0,5 euro la care se adaugă un abonament de 1 euro pe lună. Oferă în plus accesul la tranzacții bitcoin și posibilitatea anonimității în limita a 2500 de euro.

Payweb. Costă 5€ la emitere apoi încă 2 euro pe lună și este taxată chiar și plata online, cu 1 euro. Singurul avantaj este că se pot face plăți către alte carduri relativ ieftin – 4 euro.

Paytoo. Este emis exclusiv în dolari, costă 2$ + 3% din valoarea sumei încărcate pe card iar mentenanța alți 3 dolari pe lună. Plata online este taxată cu 0,5$. Printre avantaje – poate fi alimentat direct cu Paypal, este emis în SUA și deci poate fi folosit pentru servicii care acceptă doar astfel de carduri, este singurul care face conversia valutară la cursul Mastercard.

USUnlocked. Este emis exclusiv virtual, fără variantă de plastic, și are un singur scop: cumpărăturile din SUA, de la comercianți care nu acceptă decât carduri locale. De obicei trebuie folosit împreună cu un serviciu de reshipping. Costă 15$ la emitere apoi încă 3,5$ pe lună.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

je | |

Pe site-ul celor de la Neteller scrie asa: „For all transactions involving currency conversion, NETELLER adds 3.99% to the average daily interbank market rate published by a third-party foreign currency data provider. NETELLER retains this amount as a foreign exchange processing fee to protect against exchange rate fluctuations”

Intrebare: Daca eu imi comand un card de plastic de la ei (in euro) si il folosesc pt plati in lei in Romania, pe langa cursul valutar Mastercard la care se face schimbul din euro in lei, Neteller mai adauga un comision de 3,99% la plata respectiva? Nu am folosit asa ceva, nu prea inteleg cum functioneaza. Presupunand ca fac o plata de 100 lei cu cardul meu Neteller in euro, care este exact formula de calcul?