Riscograma
Lucian Davidescu

Cele mai bune carduri pentru vacanțe și cumpărături

Atunci când călătorești, alegerea corectă a cardului poate aduce economii la buget de până la 5%. Invers, o alegere greșită poate aduce pierderi similare, astfel că documentarea temeinică devine absolut obligatorie. În general, opțiunile cele mai multe și riscurile cele mai puție vin împreună cu cardurile internaționale preplătite, care pot fi comandate din România și sunt livrate în cutia poștală în termen de o săptămână – două. Iată, în funcție de destinație, cele mai bune carduri:

Toată lumea. Payoneer oferă posibilitatea deschiderii de conturi individuale și de carduri în euro, dolari, yeni sau lire sterline. Are însă și o limitare importantă – utilizatorul nu își poate încărca singur cardul. Trebuie să încaseze în cont de la companii acreditate de Payoneer sau cu cardul de la propriii clienți – aceștia por fi și persoane fizice. Costă 25 de euro pe an dar dacă te abonezi aici, acum, primești taxa pe primul an înapoi când încasezi prima sută de dolari.

Zona Euro. Viabuy este cea mai bună alegere pentru plăți în moneda europeană – ușor și rapid de obținut, simplu de utilizat și cu comisioane transparente sau deloc. Emiterea costă 70 de euro iar taxa anuală este de 20 de euro.

Uniunea Europeană. Paysera este cel mai flexibil card pentru cei care au nevoie de conversie, cu comisioane mici și opțiuni multiple de transferuri în conturile locale. Emiterea costă doar 8 euro, apoi există o taxă de 0,5 euro pe lună.

Marea Britanie. Skrill în lire sterline este probabil cea mai bună alegere atunci când e vorba de travel & shopping @UK. Costă echivalentul a 10 euro pe an și are comisioane foarte competitive.

SUA. Cea mai flexibilă opțiune este Paytoo, care acceptă transferuri inclusiv printr-un cont IBAN în dolari deschis în România.

China. Payweb este singurul serviciu care oferă și carduri sub sigla emitentului chinez UnionPay.

Rusia. ePayments, card care are și cont în ruble dar și comisioane decente este probabil cea mai bună opțiune, dar costă 34 de euro pe an.

Japonia. Neteller este singurul serviciu care oferă card denominat în yeni japonezi încărcabil de către titular. Costă 10 euro emiterea, zero mentenanța și are comisioane bune.

Canada, Australia, Noua Zeelandă. SolidTrustPay este cardul cel mai potrivit pentru cheltuieli în cele trei țări, oferind conturi în fiecare dintre monedele locale, deși altfel e relativ scump față de majoritatea celorlalte carduri.

Vezi toate opțiunile pe exitcard.ro

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *