Riscograma
Lucian Davidescu

Cum să cumperi cu cardul din SUA, mult mai ieftin

Cărțile, hainele sau electronicele sunt de multe ori disponibile cu reduceri de multe zeci de procente la magazinele online de peste ocean. Însă de multe ori există și o restricție care pare imposibil de depășit – trebuie folosit un card și o adresă din SUA. Pentru a ocoli această restricție, cei mai mulți apelează la prieteni sau rude care au drum peste Ocean. Însă există și opțiuni disponibile oricând: servicii de reshipping, rețele private virtuale și furnizori americani de carduri care le fac disponibile clienților români.

Cel mai complicat este de obținut cardul, dar există totuși câteva opțiuni:

Payoneer este cel mai versatil dintre toate cardurile, cumpărăturile din SUA fiind una dintre multele utilizări. Printre altele, cardul oferă conturi individuale la o bancă americană, în dolari, respectiv la una europeană, în euro. Și costurile sunt printre cele mai competitive, însă așteptarea pentru cardul de plastic poate dura una-două săptămâni. Dezavantajul e că nu vă puteți încărca singur cardul – o pot face doar angajatorii înrolați în sistem sau clienții dumneavoastră.

USUnlocked este un emitent dedicat acestui serviciu. Cardul este doar virtual, adică posesorului îi sunt comunicate electronic datele necesare. Dezavantajul este că nu va putea fi folosit la bancomat, dar avantajul este că este emis instant. USUnlocked are și servicii croite pentru cumpărătorii internaționali – recomandă reshipperii și furnizorii VPN cei mai potriviți pentru fiecare nevoie în parte.

Paytoo are costuri relativ mari față de orice alt competitor de pe piața cardurilor iar procesul de validare a identității și de remitere este ceva mai lung. Este practic singurul card fizic care poate face transferuri directe spre și dinspre contul Paypal. Are avantajul uriaș că poate fi încărcat și prin intermediul unui cont IBAN deschis la Raiffeisen, pentru o taxă de 2%. Pe de altă parte, vă puteți lovi de taxele uriașe practicate de băncile românești pentru plățile SWIFT, chiar și efectuate local.

Mai multe opțiuni de carduri pe exitcard.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cristian N. ANTONESCU | |

Ai uitat sa spui si despre faptul ca, in functie de produs, poti risca suportarea taxelor vamale si a eventualelor accize.

Jim | |

un aspect destul de important

Loren | |

This shows real exspetire. Thanks for the answer.