Riscograma

10 lucruri pe care asigurătorul nu ţi le spune niciodată

Ce trebuie să îl întrebi pe agentul de asigurări înainte de a hotârî să îi dai bani. Şi la ce conflicte de interese trebuie să găseşti rezolvarea dacă eşti agent de asigurări:

1. Dacă plătesc toate despăgubirile care mi se cer, dau faliment.

Cum să-i trimiți la plimbare pe „brokerii“ care te hărțuiesc la telefon
Cum să-i trimiți la plimbare pe „brokerii“ care te hărțuiesc la telefon

2. Ştiu că eşti un şofer prudent, dar dacă-ţi fac discount prea mare, trebuie să le umflu prea mult costurile celor cu istoric bogat de accidente.

3. Probabil plăteşti prea mult pentru ce-ţi oferim. Nu uita că poliţa de asigurare este pentru un scenariu maximal, în schimb prima trimestrială este fixă.

4. Îţi cerem multe hârtii şi te punem pe drumuri. Dacă unul din zece clienţi se satură şi scoate banii din buzunar, pentru noi e suficient.

10 lucruri pe care brokerul nu ţi le spune niciodată
10 lucruri pe care brokerul nu ţi le spune niciodată

5. Dacă îţi propun un contract nou, mai bun, reţine că „mai bun” nu poate fi valabil simultan şi pentru mine şi pentru tine.

6. Avem tarife foarte mici pentru CASCO şi RCA. Asta înseamnă că nu trebuie să îţi faci niciun fel de altă asigurare la noi, pentru că vei plăti cât nu face.

7. Împachetăm în contract riscuri scumpe la care probabil nu eşti expus, dar încercăm să scoatem evenimentele mai probabile la care nu te-ai gândit încă.

Fereşte-te de asigurarea care nu va fi plătită niciodată!
Fereşte-te de asigurarea care nu va fi plătită niciodată!

8. Totul se poate negocia, dar dacă mi se pare că nu eşti dispus să te ridici de la masă, nu cedez nimic.

9. Mergi la un broker de asigurare. Dacă este serios, îţi găseşte cea mai ieftină combinaţie de poliţe. Încercăm să le umflăm comisioanele, ca să-i convingem să ne vândă şi poliţele scumpe.

10. Dacă ai o flotă de maşini, probabil că nu ai nevoie de noi deloc. Banii pe care îi dai vor fi întotdeauna mai puţini decât banii pe care îi iei. Pentru cazurile excepţionale, în care ai foarte multe daune în timp scurt, ai putea obţine un contract mai ieftin, asemănător cu cele de reasigurare.

Citește și:
Ferește-te de asigurarea care nu va fi plătită niciodată!
Ce faci când te tamponează un șofer cu asigurare la țepari
De ce asigurarea obligatorie a locuințelor e o taxă pe prostie

Lucian Davidescu

Caută ce am mai scris

Află când scriem ceva nou