Riscograma
Lucian Davidescu

10 lucruri pe care asigurătorul nu ţi le spune niciodată

Ce trebuie să îl întrebi pe agentul de asigurări înainte de a hotârî să îi dai bani. Şi la ce conflicte de interese trebuie să găseşti rezolvarea dacă eşti agent de asigurări:

1. Dacă plătesc toate despăgubirile care mi se cer, dau faliment.

2. Ştiu că eşti un şofer prudent, dar dacă-ţi fac discount prea mare, trebuie să le umflu prea mult costurile celor cu istoric bogat de accidente.

3. Probabil plăteşti prea mult pentru ce-ţi oferim. Nu uita că poliţa de asigurare este pentru un scenariu maximal, în schimb prima trimestrială este fixă.

4. Îţi cerem multe hârtii şi te punem pe drumuri. Dacă unul din zece clienţi se satură şi scoate banii din buzunar, pentru noi e suficient.

5. Dacă îţi propun un contract nou, mai bun, reţine că „mai bun” nu poate fi valabil simultan şi pentru mine şi pentru tine.

6. Avem tarife foarte mici pentru CASCO şi RCA. Asta înseamnă că nu trebuie să îţi faci niciun fel de altă asigurare la noi, pentru că vei plăti cât nu face.

7. Împachetăm în contract riscuri scumpe la care probabil nu eşti expus, dar încercăm să scoatem evenimentele mai probabile la care nu te-ai gândit încă.

8. Totul se poate negocia, dar dacă mi se pare că nu eşti dispus să te ridici de la masă, nu cedez nimic.

9. Mergi la un broker de asigurare. Dacă este serios, îţi găseşte cea mai ieftină combinaţie de poliţe. Încercăm să le umflăm comisioanele, ca să-i convingem să ne vândă şi poliţele scumpe.

10. Dacă ai o flotă de maşini, probabil că nu ai nevoie de noi deloc. Banii pe care îi dai vor fi întotdeauna mai puţini decât banii pe care îi iei. Pentru cazurile excepţionale, în care ai foarte multe daune în timp scurt, ai putea obţine un contract mai ieftin, asemănător cu cele de reasigurare.

Citește și:
Ferește-te de asigurarea care nu va fi plătită niciodată!
Ce faci când te tamponează un șofer cu asigurare la țepari
De ce asigurarea obligatorie a locuințelor e o taxă pe prostie

11 comentarii
Stefan Murgeanu

cred ca agentii de asigurare te urasc :)) (la fel si agentii imobiliari, brokerii etc) :)))))

Stefan Murgeanu

si apropo de punctul 10, este chiar adevarat:

Edy Spedition (peste 1000 de camioane) au renuntat de vreun an total la asigurarile CASCO pt masini si de suma pe care ar fi platit-o ca si prime societatilor de asigurare au creat un provizion, iar din acesta plateau reparatiile

in acest fel au economisit intr-un an 50% din suma totala (adica total costuri daune au fost 50% din valoarea primelor ce le-ar fi platit)

😉

Lucian Davidescu

@Stefan Murgeanu
O parte mă urăsc. Alţii ştiu că trebuie să le mai şi ofere câte ceva clienţilor pe banii luaţi. Ghici cine va rămâne în afaceri peste cinci ani 🙂

titus p.

eu vreau sa-mi cumpar urmatoarea masima din showroom in leasing. dar cum??? prima masina in leasing din Romania fara casco. toti au spus ca e imposibil. eu voi demonstra contrariul. daca reusesc propun o emisiune la moise guran cu isprava mea. de ce?? fiindca in 2007 am fost singurul clujean(din cate stiu eu)care mi-am facut un credit de la birou.
am sunat la f. multe banci si cand le-am spus de credit m-au invitat la ele la sediu. cand au inteles ce vreau eu….(adica sa vina ele la mine) au ras foarte bine…si mi-au amintit ca aici e romania,,,si daca vine cineva la mine la birou sa le spun si lor.
si tot asa pana la o banca care a trimis un agent si am rezolvat totul la birou in 10 minute.

Stefan Murgeanu

@titus

felicitari pt perseverenta cu creditul 😉

dar cu asigurarea masinii in leasing nu iti recomand… sistemul functioneaza cand ai un numar f mare de masini, la un nr mic este FOARTE riscant si nu merita

succes 🙂

igienistul

Allianz-Tiriac, este cea mai paguboasa societate de asigurari. Incearca sa-si recupereze politele decontate pe seama tertilor, dar in conditii subiective, pentru care trebuie sa cereti interventia unui Complet de Judecata.Deci: ATENTIE LA VECINII asigurati de A.T

Olpi

Ar fii interesant un topic "10 lucruri pe care operatorul de telefonie nu ti le spune niciodata" 😀

Multi vad, putini pricep.

Lucicá tatá, te-ai gandit mult inainte sa scrii prostiile astea ? Eu cred ca nu. Nici macar nu te-ai scremut sa te documentezi la cativa profesionisti din domeniu. Pur si simplu vorbesti din auzite, din povestile cu ieftin, mult si bun. Ca berea la PET. Si inca ceva, fac pariu ca ti un rca pe la vreo firma de doi lei. De asigurari de sanatate nu te intreb. Precis esti unu din aia care crede ca lui nu i se poate intampla nimic. Bafta !

Atila Kurta

Autorul pare foarte frustrat… Probabil ca daca accept ca are dreptate si el va trebui sa accepte ca toti ziaristii mint!

Miron Alexe Viorel

:))

asigurari-sanatate.ro

Cumparand asigurare de viata oferiti protectie familiei atunci cand Dvs. nu veti mai fi alaturi de ei. Cu cat stiti mai multe despre asigurarea pe care doriti sa o cumparati, cu atat alegerea Dvs. va fi mai buna.
1. De ce sa cumparati asigurare de viata?
Asigurarea de viata va protejeaza financiar familia. Cu cat va asumati mai multe responsabilitati si cu cat familia creste, necesitatea asigurarii de viata devine tot mai urgenta. Ea va inlocui venitul care s-ar pierde odata cu disparitia Dvs. Deasemenea asigurarea de viata poate fi folosita pentru a solicita credite.
2. Cine are nevoie de asigurare de viata?
Daca sunteti o persoana independenta probabil ca nu aveti nevoie de o astfel de asigurare. Dar aveti nevoie de ea daca:

sunteti casatorit(a)
aveti copii
aveti persoane in intretinere (parinti sau bunici)
3. Ce ofera o asigurare de viata?
protectia financiara a familiei
venit suplimentar
metoda de economisire
independenta financiara
o viata linistita
4. La ce suma sa va asigurati?
Suma asigurata nu trebuie aleasa la intamplare, ea trebuie determinata avand in vedere doua aspecte importante:

valoarea venitului de care va avea nevoie familia dupa decesul Dvs.
prima pe care va permiteti sa o platiti

Daca suma asigurata se calculeaza avand la baza cei doi factori, inseamna ca ati cumparat asigurarea care va corespunde nevoilor.
5. Care tip de asigurare de viata sa alegeti?
Distingem doua mari tipuri de asigurari de viata: asigurarea permanenta si cea pe termen limitat.

Prima ofera protectie pe termen nelimitat. In cazul acestui tip de asigurare singurul risc asigurat este cel de deces iar primele de asigurare se vor plati pe o perioada mai scurta, pana la varsta de pensionare. Primele de asigurare sunt mai mari decat in cazul asigurarii pe termen limitat.

Asigurarea pe termen limitat va ofera protectie pe o perioada ce poate varia intre 10 si 30 de ani. Este cea mai simpla forma de asigurare de viata si totodata si cea mai ieftina, acopera doar riscul de deces al asiguratului.
6. Pe ce perioada sa va asigurati?
De obicei asigurarea de viata poate fi cumparata pe perioade variand de la 10 la 30 de ani, cu conditia ca asiguratul sa nu depaseasca varsta de 75 de ani la expirarea contractului.
Perioada asigurata trebuie sa corespunda necesitatii de asigurare.
De exemplu daca aveti un copil de 10 ani, avand in vedere ca la varsta de 25 de ani copilul Dvs. va termina facultatea si se va putea intretine singur, probabil ca aveti nevoie de o asigurare de viata pe o perioada de 15 ani.
7. Ce fel de riscuri se acopera prin asigurarea de viata?
riscul de supravietuire
riscul de deces
riscul de a pierde capacitatea de munca
riscul de invaliditate permanenta
8. Care factori influenteaza “pretul” asigurari?
varsta pe care o aveti in momentul cumpararii asigurarii
starea de sanatate din prezent
starea de sanatate din trecut
tipul de asigurare ales
valoarea sumei asigurate
9. Comparati ofertele
Inainte de a cumpara o asigurare de viata studiati ofertele diferitelor companii de asigurari. Insa nu uitati ca atunci cand comparati pretul asigurarii comparati si protectia oferita. Nu intotdeauna cea mai ieftina oferta este si cea mai buna.
10. Nu uitati sa …
alegeti o companie de asigurare “de incredere”. Polita de asigurare este la fel de serioasa ca si compania care o ofera
cititi cu atentie contractul de asigurare
fiti sigur ca intelegeti tot ce este precizat in contract