Riscograma

Metroul spre nicăieri

Cum de nu se revoltă nimeni – din cartierele Pantelimon, Colentina sau Rahova – din cauză că metroul merge întâi la Otopeni.

Încă un miliard de euro se pregăteşte să completeze galeria investiţiilor fără cap (din care 66 de milioane de euro consultanţa): Metrorex face demersurile pentru construcţia magistralei către Otopeni.
Nu este foarte clar de ce trebuie să sape 15 Km pe sub pământ până în afara oraşului când există cale ferată până la doar 1 Km şi hectare întregi de pârloagă la suprafaţă.

10 dovezi că responsabilii cu transporturile din România sunt IMBECILI
10 dovezi că responsabilii cu transporturile din România sunt IMBECILI

Însă chiar şi admiţând că metroul trebuie să ajungă la aeroport, mai devreme sau mai târziu, nu este clar cine a decis să fie mai devreme şi de ce. Studii de trafic? Consultări publice? Plan de afaceri? Orice?

Reţeaua de metrou din Bucureşti este acum incompletă: cartiere întregi nu sunt conectate. Printre magistralele care ar aduce fiecare de câteva ori mai mulţi călători decât cea spre Otopeni sunt Pantelimon, Colentina, Rahova sau Giurgiului. Jumătate de milion de bucureşteni ar trebui să fiarbă acum şi să-şi ceară banii din taxe înapoi!

Lucian Davidescu

Caută ce am mai scris

Află când scriem ceva nou