Riscograma
Lucian Davidescu

E oficial, dacă nu s-a arătat „cârtița” NU se face nici un fel de Metrou spre Otopeni!

(în fotografie, cârtița Varvara din Drumul Taberei)

Am arătat în mai multe rânduri cum și de ce „Metroul Otopeni” este doar o minciună uriașă la nivel de stat al cărei singur rezultat este faptul că umple diverse buzunare ale speculatorilor imobiliari din Nord.

Cel mai recent anunț a venit chiar de la Comisarul European pentru Politici Regionale, Corina Crețu, care a anunțat personal că a aprobat finanțarea pentru proiect, pe mai puțin de jumătate din traseul inițial, adică până la Aeroportul Băneasa.

Formal, anunțul este perfect adevărat, însă Diavolul se ascunde în detalii…

Dacă nu cumva se organizează vreun hei-rup de-al epocii Bumbești-Livezeni, este practic imposibil ca să fie săpat chiar și un metru de tunel din bani europeni.

Confirmarea acestui fapt vine de la o sursă cu putere de decizie, cu titlul „on background”, adică fără vreun fel de citare sau atribuire, și ia forma unui ghid de lectură. Care ar suna cam așa:

Citiți cu atenție ce scrie acolo, în detaliile din informarea publică lăsate în plan secundar – banii se decontează exclusiv pentru lucrările efectuate până la 31 decembrie 2023. Pentru orice depășește acest termen trebuie găsiți bani de la buget!

Prin urmare, în următorii patru ani și jumătate ar trebui făcute mai întâi studiile de fezabilitate, proiectarea, licitațiile de atribuire cu toată procedura și contestațiile, exproprierile… iar dacă prin minune mai rămâne o singură zi pentru lucrările efective doar aceea va fi decontată.

În condițiile în care, de exemplu, autostrada Pitești-Sibiu stă pe toate listele de priorități de 12 ani și nici pentru ea nu există barem vreo certitudine când și dacă va începe.
Apropo, fondurile europene totale sunt aceleași, deci ca să sape „Metroul Otopeni” autoritățile române au ocazia cel mult să mute bani dintr-un buzunar în altul.

În timpul ăsta, samsarii imobiliari din Nord respiră o gură de aer proaspăt:

Cumpără că – iată – se face metrou, ne dă UE bani!

Variante de răspuns?

Luați-vă casă prin Otopeni ca să plângeți după bani! Caritasul cu „metroul”

Metroul Otopeni miroase a farsă imobiliară: „Statul paralel” are teren de vânzare în Băneasa

Cum se fură pe bursă și piața imobiliară – metoda „Avântul / Prăbușirea”

Metroul spre nicăieri

Două cazuri de mega-corupție în transporturi care se întâmplă chiar acum

10 dovezi că responsabilii cu transporturile din România sunt IMBECILI

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *