Riscograma

Cum să joci la pariuri în secret deplin

Cazul recent al celor peste 50 de mii de români pe care statul încearcă să-i amendeze pentru că au pariat online arată cam cât de departe este statul dispus să meargă în încercarea de a taxa până și internetul. Metodele descrise mai jos arată cam cât de puține șanse are.

1. Primul nivel de protecție este ascunderea sursei traficului. În varianta light, este de ajuns un proxy server. Varianta intermediară este un serviciu VPN (Virtual Private Network), care poate fi cumpărat pentru câțiva euro pe lună. Pentru anonimizarea completă, este recomandabilă folosirea exclusivă a browserului TOR.

Ce este blockchain și cum va schimba tot ce știai despre bani
Ce este blockchain și cum va schimba tot ce știai despre bani

2. Al doilea nivel de protecție este ascunderea datelor de cont. Plata trebuie făcută nu direct de pe card, ci prin intermediul unor servicii ca PayPal, Skrill sau Neteller. Ultimele două oferă și opțiunea de a atașa un card (la primul, opțiunea e disponibilă doar pentru clienții care pot demonstra rezidența bancară în SUA). Varianta extremă este folosirea de bitcoin.

3. Al treilea nivel de protecție este schimbarea legală a țării de rezidență. Pentru cei care folosesc case de pariuri cu filtre mai riguroase, este de preferat să deschidă contul bancar într-o jurisdicție unde pariurile online nu sunt reglementate. Avantajul unui astfel de cont este că el se poate dovedi util într-o mulțime de alte situații.

Lucian Davidescu

Caută ce am mai scris

Află când scriem ceva nou