Riscograma
Lucian Davidescu

Totul despre cardul Viabuy

Dacă locuiești sau călătorești des în Europa, dacă ai nevoie să faci încasări în euro din străinătate și plăți în euro cu comision zero sau dacă faci des comenzi online internaționale, probabil că acesta este cardul potrivit pentru tine.

Cum te înscrii

Viabuy este un card britanic, în euro, sub sigla Mastercard și are atașat un cont IBAN în euro la Sofort Bank Germania.

Cardul se distinge printr-un lucru – viteza și ușurința cu care poate fi obținut. Este valabil pentru trei ani. Sunt necesare și pentru acesta datele uzuale, copie scanată de pe actul de identitate și de pe factura de utilități, însă verificarea este aproape instantanee iar cardul este trimis imediat. Nu trebuie plătit înainte ci doar după activare, în termen de două săptămâni. Taxa de emitere este de 69,9 de euro iar cea de utilizare de 19,9 euro pe an.

Cardul ajunge surpinzător de repede, în maximum o săptămână. Este livrat în cutia poștală într-un plic simplu trimis prin Deutsche Post. Cardul devine funcțional doar după ce este activat online, proces în timpul căruia este generat și PIN-ul.

După activare, cei de la Viabuy sunt foarte stricți în cerința de alimentare a contului cu măcar comisionul datorat în maximum două săptămâni. Spre deosebire de alte carduri, care așteaptă oricât să intre eventuale plăți de la terți, aici alimentarea cade în responsabilitatea titularului. Motivația este aceea că Viabuy este în principal un card personal – pentru călătorii, cumpărături sau transfer de bani.

În afară de cardul principal este posibilă comandarea a până la 3 carduri secundare, caz în care comisionul suplimentar este de 14,9 euro pe an pentru fiecare. Acestea pot fi oferite membrilor familiei, inclusiv minori!, dar nu numai. Un astfel de card este printre cele mai ieftine modalități de transfer de bani atât din România în Zona Euro cât și invers, cu avantajul față de toate celelalte că transferul este aproape instantaneu.

Cum folosești cardul

Cardul poate fi încărcat prin transfer bancar în contul IBAN propriu. Este gratis la încasare, dar atenție: băncile românești taxează astfel de transferuri cu câteva zeci de euro. Deci gratis sau aproape gratis este doar dacă aveți alte conturi SEPA în străinătate. În unele țări ale zonei euro este posibilă alimentarea gratuită și direct la bancă.

Mai poate fi încărcat cu alt card, pentru un comision de 1,75% – printre cele mai mici de pe piață. Dacă asta se întâmplă de pe un card în lei, se adaugă costul schimbului valutar, de obicei la cursul emitentului (sub 1%, Mastercard constant mai bun ca Visa).

Alte variante de încărcare sunt cu Bitcoin (cost de 0,75%) sau prin PaysafeCard (cost de 8,75%).

Când este vorba de retragere, banii pot fi ori transferați gratuit către orice alt cont în Euro, fie cheltuiți de pe card. Taxa de retragere a banilor de la bancomat este destul de mare, 5 euro, iar retragerea maximă este de 800 de euro, de până la trei ori pe zi pentru un total zilnic de 2.400 de euro. Plățile online și în magazin nu au comision, iar limita este de 10.000 de euro pe tranzacție. Dacă plata nu este în euro, se aplică și un comision de 2,75% pentru conversia valutară. Cardul are și opțiunea de plăți contactless, a maximum 25 de euro fiecare.

Consultarea soldului la ATM atunci când este posibilă respectiv tranzacțiile refuzate de bancomat din lipsă de fonduri pe card sunt taxate cu câte 0,5 euro.

Atenție, chiar dacă documentele sunt acceptate instant, nu înseamnă că verificarea este finalizată. Până când ele sunt confirmate (în mod normal chiar înainte să ajungă cardul), limita de rulaj este de doar 1000 de euro pe an. După confirmare, această limită este ridicată la 15.000 de euro pe an. Pentru ca și acest plafon să fie eliminat, făcând contul practic nelimitat, este nevoie ca titularul să trimită prin poștă o serie de documente autentificate notarial (fluturași de salariu etc.)

Cum folosești contul

Chiar dacă nu este croit special pentru business, contul de la Viabuy este excelent pentru cei care au de făcut plăți și încasări bancare substanțiale exclusiv în euro. Faptul că banii pot fi încărcați de pe un alt card face serviciul extrem de util pentru plăți către furnizori care nu acceptă plata cu cardul ci exclusiv prin virament bancar. Atenție, deși contul IBAN este atribuit individual, titularul este „PPRO Financial Ltd” (emitentul cardului), deci juridic este tratat un „cont terț”. Acesta este numele care apare atunci când trimiteți bani, astfel că e recomandat să vă treceți numele la instrucțiuni.

În schimb, când primiți bani pentru prima dată de la un cont care nu vă aparține există o perioadă de 14 zile de „carantină” în care banii nu pot fi retrași. La alimentările ulterioare sau la oricare alimentare din conturi unde sunteți titular, transferul este instantaneu. Banii ajung în acest cont indiferent de numele pe care expeditorul îl trece în câmpul beneficiarului.

Contul este compatibil cu retragerile din Paypal.

Comandă cardul Viabuy

43 de comentarii
elena

am achizitionat un card VIABUY IN LUNA IULIE 2016 DAR NU L-AM ACTIVAT NICI IN MOMENTUL DE FATA . MAI ESTE VALABIL ?IL MAI POT ACTIVA ?

dan

eu am platit după doua luni si a fost ok

Neagu Elena Mihaela

Vi sa cerut si alte taxe pentru intrarea in posesia sumei care vi sa promis pe card

Alexandru

pot sa pun cecuri pe acest card?

Gheorghe marian

Salut as vrea sa știu și eu cât poți retrage după el pe sap sau zi

Buculea

Am și card cum potsaaflu pini. Sau sapot sa vad dacă am ceva pe el

Prazaru ileana

Chiar trebuie sa plătesc cei 90 euro?Nu ma pot folosi de acei bani?

riscograma

Este cel mai ieftin dintre carduri, pe termen lung, dacă chiar îl folosiți – înseamnă 2,5 euro pe lună, care includ transferuri SEPA gratis.

Nicoleta

Acea sumă este pentru întreținerea cardului pe toată perioada de valabilitate a acestuia.Adică pentru 3 ani.

Irina

Buna ziua, sotul meu a comandat un card VIABUY la activat si a facut verlamo firma unde lucreaza. In cite zile intra banii in cont? Astazi a intrat sa verifice contul online si nu poate? Din ce cauza?

Chiran Ana

Buna ziua imi poate spune si mie cineva ,dupa ce bag cei 90 de €pe card,trebuie sa bag si o alta suma pentru a putea face plăți online sau cadrul vine cu bani pe el ,gen cum sunt cardurile de bani din România .
Precizez ca locuiesc în Germania.

riscograma.ro

Mai mult de 20 de carduri internaționale pot fi comandate acasă, în România. Fiecare acoperă o mulțime de nevoi imaginabile, de la încasări online la pariuri, de la anonimitate la plăți în bitcoin și aur. Trei dintre ele se disting însă printr-o caracteristică specială: îi oferă beneficiarului propriul cont IBAN, la o bancă din Zona Euro, cu posibilitatea de-a face plăți și încasări în euro absolut gratis. Conturile pot fi controlate și supravegheate oricând prin browser sau pvrin aplicația de pe telefon iar cardurile pot fi folosite liber la orice bancomat, magazin care acceptă Visa și MasterCard (practic toate cele echipate cu cititor de card) sau online.

Totuși, serviciile sunt cât se poate de diferite între ele, așa că alegerea nu este ușoară. Iată câteva informații care să vă ajute să vă formați o părere:

Payoneer este cel mai cunoscut și mai răspândit card, cu cele mai multe opțiuni disponibile, dar și cu câteva limitări destul de dure. Dacă ar fi să-l comparăm cu o mașină ar fi un SUV, iar dintre sistemele de operare ar fi Windows. [Totul despre cardul Payoneer]

Paysera este un card atent la costuri și la nevoile celor care nu lucrează doar cu dolari sau euro, putând fi folosit chiar și pentru lucruri de care competitorii nu sunt în stare. Este ca o mașină compactă sau ca un sistem de operare Android. [Totul despre cardul Paysera]

Viabuy este un card care se remarcă prin simplitate, viteză de utilizare și specializarea la doar câteva scopuri foarte clare. Este comparabil cu o mașină sport sau, din zona tehnologiei, cu un sistem de operare de la Apple. Totul despre cardul Viabuy în articolul de mai sus

TLDR;
De ce să nu îl cumperi: Dacă vrei să faci și încasări cu cardul de la clienți, încearcă (pentru acceptare cât mai largă și ca persoană fizică) Payoneer sau (pentru costuri cât mai mici și ca persoană juridică) Paysera.
De ce să îl cumperi: Dacă vrei ceva rapid, ușor de folosit și fără costuri ulterioare de mentenanță, comandă-l de aici.

m

International bank transfer * 1.75%

Ce inseamna mai exact international? Din moment ce cardul este emis in UK.
Daca imi trimit niste bani prin transfer bancar din RO catre acest card se percepe? dar daca e un transfer folosind IBAN-ul din State?

Lucian Davidescu

Internațional înseamnă în altă monedă decât euro. Dacă trimiți dintr-un cont euro din orice țară UE într-un cont euro din România (sau invers!) e gratis.

stefan

la ce banca pot merge personal sa scot bani cash in germania?

riscograma.ro

La orice *bancomat* sau magazin care acceptă MasterCard (practic toate)

Viorica

In cat timp intra banii daca am transferat dintr-un cont ING din Belgia?

riscograma

1-2 zile

crangaci

am un card viabuy si am fost la un bancomat si la banca sparkasse di germania si nam putut pune banipe el, meau zis ca nui de la bancul lor, cine stie la ce bancomat sau banca se poate incarca acest card

Andreea

Cardul acesta vine și cu bani? Am văzut la un grup ca poți lua împrumut cu acest card.

Veaceslav

Am comandat un card viabuy lam activat apoi am facut un virmou pe el au trecut deja 20 de zile si nu au mai intrat banii sunt tot in asteptare

Ecaterina

Am comandat cardul dar nu lam activat bancile la care am fost au zis ca nui de la banca lor si mia venit acasa plic sa platesc 136€ pentru activarea cardului de ce asa mult

Marian

Buna ziua există si o limita de bani de pe cardul acesta ? Pe care sa o folosesti cand rămâi fără bani ?

Gabriela

Mi-a venit azi cardul viabuy dar pinul nu mia venit mă puteti ajuta

Moldovan Ioan Marius

Vreau sami ActiveX cardul si nu gasesc o solutie pentu activarea cardului.

Duduianu Mihaela

Nu mai vreau card viabuy cum procedez

Duduianu Mihaela

Nu mai vreau card viabuy cum procedez azi lam comandat

DUMITRIADE IONEL

DACA LOCUIESC IN FRANTA SI AM AJUTORUL SOCIAL MINIM RSA POT SAMI PRIMESC BANI PE ACEST CARD SI CUM SE PROCEDEAZA VA MULTUMESC

Stoica Mircea

Cum pot verifica suma disponibilă de pe cardul viabuy?

barbuntoiu nicolae

Buna Ziua ma numesc barbuntoiu nicolae am comandat un card VIABUY Mastercard.A-si dori sa ma lămuriți si pe mine va rog 1. Bani pentru activare 90 Îi pot folosi dupa sau nu.2.Dacă întârzi mai mult pana pun bani mai pot avea acces la card sau nu mai e bun .3 Dupa cat timp pot utiliza cardul dupa ce pun cei 90 de euro si dupa ce il activez .multumesc

Patrascu Rodica Carmen

Cum pot inchide un card via buy?

Julia

Buna ziua! Am și eu un card vialbuy și aș vrea să vă întreb dacă se plătesc bani pentru obținerea codului Pin?

BULBUC IOAN

As dori un card.

BULBUC IOAN

Vreau un card.

Dorosenco Alexandr

Ma numex Alex mi sa transferat primul salariu pe acest card in luna august si pe loc Mia fost blocat cum imi pot restitui banii poate cineva sa ma imformeze sau o facetzi pe mortul in papushoi si continuatzi sa fraeritzi oamenii ma adresez catre admnistratzia serioasa a filialei viabu serioshi in excrocherii

Andrei

Dacă cardul nu era activat,și banii sau transmis,cum fac transferul înapoi

Victor

In Italia imi poate baga salariu pe acest cont

Daniel Tenchi

Cum activez acest card VIABUY

Gabor Silvia

Cum de poate activa cardu

Leila

Cum se activează cardu şi cum se depun bani în el cum transfer

Ana Maria

Am și eu un card via buy gold , dar nu mai stiu pin-ul . Cum pot sa îl aflu?

Ion

Am achiziționat un card in 2017.si am uitat parola cum il activez din nou

Pitigoi Cristiana

Buna ziua Am primit un card Viabuy dar nu cunosc detalii ex de la ce banca pot retrage ?care sunt costurile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *