Riscograma
Lucian Davidescu

Cum să retragi banii din Paypal pe card sau în cont

Paypal are avantajul răspândirii universale ca metodă de plată, însă costurile sunt piperate. Și nu doar atât. Odată încasați banii, opțiunile de cheltuire a lor sunt destul de puține – Paypal încearcă să te determine să-i folosești tot pentru a face plăți prin intermediul lor.

Există însă câteva metode de-a îți vedea banii pe cardul sau în contul tău.

Card

Una este prin intermediul cardurilor VISA (dar nu toate!). Contra unei taxe de 2 euro, banii pot fi încărcați pe card.

Însă a nu se confunda conectarea cardului cu posibilitatea de retragere! Aproape orice card Visa sau Mastercard poate fi conectat pentru a putea *face plăți* cu Paypal. Este important ca pe el să existe un sold de cel puțin 1,95 dolari sau echivalent pentru a putea fi confirmat. Odată confirmat, cele pe care se pot face și retrageri (VISA) vor apărea în lista de opțiuni aferentă.

În SUA, este posibil să atașezi un card preplătit la balanța Paypal (foto), dar opțiunea NU e disponibilă pentru restul lumii!

Dacă aveți card VISA la o bancă românească, puteți încerca să vedeți dacă funcționează.

Cont

Pentru a scăpa și de taxa de doi euro, este nevoie să aveți cont IBAN/SEPA la o bancă acceptată.

Atenție, depunerea respectiv retragerea sunt operațiuni tratate complet diferit! Pentru a depune bani în balanța Paypal, puteți folosi doar serviciul Trustly (din interfața Paypal), care se poate conecta la serviciul de internet banking de la următoarele bănci (lista de bănci este în funcție de țara de origine a titularului): Alpha Bank, Banca Transilvania, BCR, CEC, ING, Raiffeisen, Unicredit. De acolo, pot fi debitate doar conturile în lei iar sumele vor trece prin conversia valutară la cursul Paypal.

În schimb, nu puteți retrage bani în conturile nici unei bănci din România! Pentru asta aveți nevoie de un cont SEPA la o instituție financiară internațională din următoarea listă:

You can add a bank account from any of these SEPA countries: Austria, Belgium, Cyprus, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Ireland, Italy, Latvia, Luxembourg, Malta, Netherlands, Portugal, Spain, Slovakia, Slovenia, San Marino.

Din România, puteți deschide un astfel de cont în câteva locuri:

Notă: Avantajul este că scăpați și de taxele uriașe practicate de băncile românești la transferurile SEPA, care în alte părți sunt gratis sau aproape gratis. Atenție, însă, exact din acest motiv trebuie să NU alimentați conturile respective din conturile în euro la băncile românești. Invers se poate.

Payoneer (SUA). Acesta este cel mai potrivit serviciu pentru cei obișnuiți să încaseze prin Paypal și uneori poate înlocui Paypal complet. Permite, de exemplu, încasarea de plăți cu cardul de la terți! După ce vă înscrieți la Payoneer veți primi unul sau mai multe carduri (în dolari, euro etc.) dar vi se vor deschide și conturi în nume propriu – în dolari (la First Century Bank sau Bank of America) respectiv Euro (la Wirecard Germania). Mai sunt disponibile la cerere servicii în Lire sterline, Yeni sau Yuani. Atenție, conturile din SUA deschise de Payoneer NU sunt acceptate de Paypal! În schimb, conturile deschise la Wirecard Germania sunt acceptate, astfel că puteți retrage gratis balanța Paypal pe cardul Payoneer în Euro. Plățile și încasările în contul bancar nu costă nimic.

Riscul principal este ca pe viitor Paypal să nu mai accepte nici conturile Payoneer din Europa, din cauza competiției directe dintre cele două servicii.

Totul despre cardul Payoneer

Viabuy (Germania). Acesta este un serviciu simplu și clar destinat în principal celor care vor să își cheltuiască banii. Taxa inițială este ridicată – 70 de euro, la care se adaugă o taxă de mentenanță de 20 de euro pe an, astfel că merită luat doar dacă chiar aveți de gând să îl folosiți intensiv. Însă în acest caz el devine de-a dreptul ieftin: dacă îl folosiți exclusiv pentru plăți online în euro, plată în magazin în euro respectiv transferuri în alte conturi euro, costurile sunt zero! Cardul Viabuy are atașat un cont IBAN/SEPA unic la Deutsche Kontor Privatbank din Germania. Și în acest cont, toate încasările și toate plățile în Euro sunt absolut gratis.

Neajunsul aici este acela că atunci când faceți plăți din cont către altcineva, la titular va apărea numele „PPRO Financial Ltd.”, nu al titularului.

Totul despre cardul Viabuy

Notă: Fără legătură directă cu subiectul atunci când faceți o plată cu un card conectat prin Paypal și este nevoie de conversie (sau uneori chiar și când n-ar trebui să fie cazul!), Paypal oferă din oficiu cursul propriu, care este foarte dezavantajos. Căutați opțiunea de-a face conversia la cursul emitentului cardului – nu este deloc evidentă, dar ea există!

paypal currency options

Pentru detaliile comparative ale cardurilor de mai sus dar și ale altora, consultați riscograma.ro/cards / For English, click exitcard.eu

43 de comentarii
Jan

Exista o modalitate ieftină de a tansfera bani din Australia spre Germania sau România ?

Adrian

Salut,eu folosesc TransferGo. Indiferent de suma pe care o trimiți …iti ia comision 0.99 eurocenți.

Rocky’s Dad

Folosesc PayPal de 10 ani fara nicio problema. Retragerile le fac pe card Visa atasat la contul deschis la o banca romaneasca. Comisionul la retragere este intr-adevar de 2 euro (2,5 dolari), insa consider ca nu este nici pe departe mare daca retragi suma maxima permisa zilnic (500 euro sau echivalentul a 500 euro cand retragi in alta valuta). Asadar, comisionul de 2 euro e mare (20%) daca retrag 10 euro insa e chiar mic (0,4%) daca retrag 500 euro.
Nu am facut multe plati prin PayPal, insa de cate ori am platit nu mi s-a retinut niciun comision.
Inca un avantaj: poti sa ai pe PayPal conturi deschise in oricate valute doresti (de exemplu, eu am acum in EUR, USD si CAD). Balantele iti sunt prezentate pentru fiecare valuta in parte, plus o balanta totala in EUR (echivaland sumele din alte valute). Un dezavantaj este ca la retragere nu poti echivala, trebuie sa retragi dintr-o singura balanta.

zaharie gabriel

cum imi fac si eu un cont paypal
ca nu stiu

Lacri61

Ce nu functioneaza de balanta nu se face si codul nu se poate introduce si retrage bani pe card si cont ?
Imi baga cod automat de verificare nr mobil in loc.de cod securizare aplicatie si date

Gabriel

Salut ,
Ma numesc Gabriel Bozga si am vazut ca ai experienta pe domeniul acesta de paypal.
As dori sa te intreb daca se poate sa retragi suma de bani dorita de pe paypal in contul bancar sau pe card direct in euro sau dolari fara sa ai un cont in Euro sau Dolari ?
Si daca acest lucru nu se poate , suma de bani retrasa de pe paypal se va converti la cursul valutar al bancii sau la cursul valutar al PAYPAL-ului ?
Multumesc anticipat !!!

Muncitorul

Am cardul la ing dar au un schimb valutar foarte slab, acum cand euro este peste 45, ei schimba la 43 si ceva. Se poate sa imi fac card in euro la o banca romaneasca si sa ii scot tot in euro ?

thetrends.ro

Românii nu mai au nevoie de carduri pentru a putea face cumpărături cu PayPal; în schimb, ei își pot alimenta contul PayPal direct din contul pe care îl au la bancă, prin intermediul unui serviciu recent lansat de PayPal și TrustPay pe piața din România, anunţă oficialii celei mai mari companii de procesare a plăților online la nivel global, deținută de gigantul online eBay.

Pentru moment, opt dintre cele mai importante bănci din România le oferă clienților lor posibilitatea de a utiliza PayPal Top-Up.

Serviciul PayPal Top-Up le permite românilor să transfere cu ușurință bani din contul bancar în cel de PayPal și să facă plăți online. Serviciul este dedicat utilizatorilor PayPal care preferă să își folosească contul bancar pentru a plăti online și care nu vor să depindă de carduri. Mai mult, posibilitatea de a alimenta contul PayPal direct din cel bancar le permite consumatorilor să facă achiziții mai rapide și mai sigure.

Trebuie sa tineti minte ca:

Suma minima care poate fi transferata este de 3 euro, iar cea maxima este de 2000 de euro

Utilizatorii PayPal din Romania isi pot alimenta online contul numai in euro

Adresa de e-mail principala a contului de PayPal trebuie sa fie confirmata de catre PayPal astfel incat banii sa poata fi transferati in cont; atunci cand alimentati contul prin serviciul de top up pentru prima oara, trebuie sa confirmati adresa de e-mail atasata contului de PayPal

Suma care ajunge in contul PayPal prin intermediul serviciului de top-up online nu trebuie sa depaseasca limitele stabilite de PayPal; orice utilizator isi poate verifica profilul pentru a vedea care este limita contului sau.

Contul PayPal poate fi alimentat numai din contul bancar personal pe care utilizatorul il detine. Din motive de securitate, este posibila folosirea serviciului de alimentare online a contului de PayPal doar pentru contul PayPal personal si numai din contul bancar propriu. Daca numele si prenumele detinatorului contului bancar nu sunt aceleasi cu numele si prenumele detinatorului contului de PayPal, PayPal va returna banii celui care i-a trimis.
Pentru a utiliza serviciul top-ul, utilizatorii PayPal nu trebuie decât să își acceseze contul și să transfere suma pe care o doresc (minim 3 euro, maxim 2.000 de euro) din contul bancar în contul bancar al TrustPay. Banii vor fi transferați apoi în contul PayPal al celui care a realizat tranzacția în maxim 4 ore în ziua lucrătoare în care s-a realizat tranzacția, în cazul băncilor partenere, și în maxim 1-2 zile lucrătoare atunci când este vorba de alte bănci din România. PayPal Top-Up screenshot

Partenerii de pe piaţa locală sunt CEC Bank, Banca Comercială Româna, Banca Transilvania România, UniCredit Țiriac Bank, Raiffeisen Bank, VolksBank, Bank Leumi și Alpha Bank.

Alimentarea conturilor PayPal direct din contul bancar le oferă utilizatorilor români ai PayPal opțiunea de a face plăți online sigure pe 193 de piețe, utilizând fie cardul, fie contul bancar.

Serviciul PayPal Top-Up este gratuit, în condițiile în care PayPal și TrustPay nu percep taxe pentru utilizarea sa. Serviciul a fost dezvoltat și este operat de PayPal împreună cu TrustPay a.s. – instituție care furnizează soluții de plăți online și care este licențiată de Banca Naționala a Slovaciei.

Avantajele serviciului top-up

Fără riscuri – alimentarea contului PayPal se realizează înaintea achizițiilor
Permite controlul cheltuielilor – achizițiile sunt realizate mai puțin impulsiv, comparativ cu cele făcute cu cardul
Cumpărături în întreaga lume – acces la mii de magazine de pe întreg mapamondul
Economic – utilizatorului nu i se percep taxe pentru serviciul top-up sau pentru plăți
Sigur – nu sunt necesare informații financiare în momentul realizării de achiziții online

În cel de-al treilea trimestru al anului curent, PayPal a înregistrat o creștere cu cinci milioane a numărului de conturi active, ajungând la un total de 137 de milioane de conturi. În același timp, veniturile companiei au crescut cu 20%, la 1,62 miliarde de dolari, în timp ce volumul total al plăților este de 44 miliarde de dolari, în creștere cu 25%. Pe parcursul celui de-al treilea trimestru al anului, PayPal a procesat 729 milioane de tranzacții.

Cu peste 137 milioane de conturi active pe 193 de piețe și operațiuni în 26 de valute, PayPal promovează comerțul internațional și procesează în medie 8 milioane de plăți pe zi.

Trust Pay este o instituție de plăți licențiată de Banca Naționala a Slovaciei și oferă soluții de plăți pentru comercianți și pentru clienții acestora. Trust Pay, partener Visa și Mastercard, este o instituție specializată în procesarea de plăți cu cardul și în transferuri bancare locale realizate în timp real.

Vlad

Sunteti in urma cu articolul mai faceti un update. Roamania a implementat SEPA din noiembrie 2016 si se pot scoate banii direct in IBAN DIN PAYPAL . Zona geografică în care plățile fără numerar în euro se vor efectua cu aceeaşi ușurință și la același nivel de securitate cu care se pot face astăzi, în cadrul granițelor naționale. Începând cu 1 noiembrie 2016 SEPA se implementează și în România.

În SEPA clienţii pot efectua şi primi plăţi fără numerar în euro în interiorul spaţiului european, la fel de sigur, rapid și eficient ca în context naţional, folosind un cont unic și instrumente de plată standardizate: SEPA Credit Transfer și SEPA Direct Debit.

Lucian Davidescu

A „implementat” SEPA dar nu și comisioanele zero sau aproape de zero uzuale în SEPA – faceți un tur de bănci și vedeți cât sunt comisioanele (hint: 10-50 de euro în funcție de bancă). Desigur că se poate încasa de la Paypal, fix asta scrie și în articol.

Farcas Floare

ce este SEPA?

Sima

Ce card imi recomandati pentru a trage bani in afara daca pe cardurile emise de bancile de la noi din tara am poprire?

Sima

* a trage bani din afara

Duka

Buna. Eu am retras din contul de PayPal o suma anume pe un cont Unicredit si nu mi s-a perceput comision.

Alex

Nu te supara, ce fel de card aveai? Mastercard sau Visa?

Florin

Buna serara, este cineva sa ma ajute sa pot retrage si eu bani dupa cont de poayal, am facut un card visa la banca transilvania.

Marilena

Foarte interesant si detaliat. Multumesc pt. information. De retinut site-ul .

Gemontana

Daca am master card la o banca din franta de unde pot scoate euro la bancomat sau echivalentul in lei ,de la Euronet sau alta banca ?

adeluta ciutacu

transferurile terestre sunt sustinute de antene,,aparatura terestra si extraterestra,,,oricum terestru logarile geografice si financiare care strabat terra sunt pasul care tine omenirea in miscare….un cont ,card prin internet imi doresc fara implicatii cu banii terestrii

Farcas Floare

Am neaparat si urgent bani pentru a plati studiile si dentistul

Farcas Floare

as vrea sa ma indrumati,caci locuiesc
in Satu Mare,Romania si nu cunosc pe
nimeni.

Farcas Floare

Mi s-a parut ca PayPal este foartee accesibia,
Lucrez de acasa si sint platita pin PayPal din USA.

Petrica Mariana

Imi poti spune cum transferi bani.din paypal in cont bancar? Nu stu sa ii tranfer.

Totu Dragoș Cristian

Buna seara trebuie sa încasez niste bani din Anglia prin PayPal iar ei îmi spun că trebuie să depun eu prin moneygram pentru a putea ridica suma depusa de mine împreună cu cea din Anglia. Îmi e frica sa nu îmi iau teapa

Petrica Mariana

Cum transfer bani din paypal pe card ca nu stiu

Evaluați împrumuturile de la Setter

Aveți nevoie de împrumut? Contactați-ne Email: [email protected] Pentru mai multe informații.

ionut carmen

Care este modalitatea de a retrage numerar din contul pay pal. fara card atasat??? multumesc

Alex

Buna ziua,
Numele meu este Alex si va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu o recomandare pentru retragerea banilor cat mai convenabil din contul paypal.
Am un cont personal de paypal cu bani in trei valute USD, GBT si EUR-moneda primara. As vrea sa lichidez contul iar pentru asta va cer ajutorul dvs. pentru a evita comisionarea cat mai mult posibil. Mentionez ca am atasat contului de paypal atat cardul (VISA debit) cat si contul ING personal. Contul si cardul ING sunt in RON. La nevoie, daca e mai convenabil, pot deschide si cont in EURO.
Astept cu interes raspunsul dvs.
Multumesc

tanvuia daniela

buna ziua am si eu o intrebare de ce nu merge sa imi transfer banii de pe contul paypal pe card masstercard? prima oara imi spunea ca trebuie un comision care il ia paypal,dupa care acum imi spune ca trebuie o plata de 6 ron,am incarcat cardul din nou dar tot nu imi da voi sa fac transferul. de ce oare?

Zoltan Toma

Bunä seara
Am Paypal German, dar träiesc in Satu-Mare
Am primit de citeva zile noul business debit PayPal card, dar nu pot ridica bani de la automate
Am incercat la Raiffeisen, acolo am si cont Romänesc
Cardul este activatä, spuneti-mi unde pot ridica bani direct de la automate, la care bänci din Romänia???
Multumesc pentru räspuns

Cristina

Buna ziua, am de transferat 142,99$ de anul trecut .din paypal la mine in cont. Si nu reusesc cum sa fac? .multumesc.

Cristina

Buna cum pot face transferul din contul paypal in contul meu IBAN.MENTIONEZ CA NU SM CONT DESCHIS IN PAYPAL, ACOLO MIAU FOST TRIMISI.
VA MULTUMESC

Jakab Luminita

Buna.. am participat la sondaje și am de primit 20 € prin PayPal ..dar nu știu cum să fac că nu am cont sau card bancar la nici o bancă .. mai pot ridica banii sau vor rămâne la ei și am muncit degeaba ?

cristina

Am deja mastercard debit, am facut din greseala retragere din contul meu in pay pal, si vroiam invers sami retrag din pay pal, in contul meu mastercard.cum pot sami retrag bani

Romanasu ciprian

Eu nu mai pot transfera bsni de pe paypal pe card cum sa fac

Rebecca Medina

Buna ziua! Mi am asociat cardul bcr cu paypalul. Pot transfera banii din paypal pe card si apoi sa i retrag?

Timea

Cum retrag banii de pe aplicația PayPal?? Adică vreau sa ii transfer pe cardul atasat contului, sa ii pot scoate la banca. Trebuie sa apăs “retrage bani”? Și am euro pe aplicație… mi’i va converti banca in lei?? Scz, dar nu am mai folosit niciodată aplicația și sunt Paralela cu ea și sa nu fac vreo “prostie”. Mulțumesc frumos

Negoita

Am si eu o antrebare cum miat tras bani dupa card dac eu nu am cont pe paypal

Marcu Aurelia

Bună ziua!Sunt din România și am card visa de la banca ING .
Vreau să întreb, dacă am în contul PayPal 100 $ ,cum pot să îi retrag? Plată prin PayPal am făcut din contul ING, am văzut că merge.
Specific,am cont pe telefon, nu card PayPal.
Mulțumesc

Luca ionela

Buna DNA doamna..m

anonim

cat timp dureaza transferul de pe PAYPAL pe card? daca am factu transferul de exemplu in ziua de sambata a saptamanii

Sergiu Cosmescu

Bună seara cum sa fac sa retrag bani depe paypa pe card

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *