Riscograma
Lucian Davidescu

5 bănci internaționale unde să-ți ții conturile

Cum să te protejezi în fața tendinței în creștere a statului de a se amesteca în afacerile tale.

Cu legile care încearcă să facă din conținutul contului de la bancă informații la dispoziția statului și cu Fiscul care întâi pune poprire pe conturi și abia apoi întrebări, uneori este bine ca banii să nu stea prin conturile locale mai mult decât este absolut necesar.

Iată câteva soluții care oferă protecție sporită față de abuzuri, via Forbes:

1. Barclays: Banca britanică are peste 300 de ani, sucursale în 50 de țări printre care unele ca Seychelles, Insula Man sau Emiratele Arabe Unite. Comisioanele de plată sunt mari, însă tranzacțiile online sunt gratuite cu anumite condiții.

2. Santander: Banca spaniolă operează inclusiv din insula Jersey, unde oferă unele dintre cele mai bune dobânzi de pe piață, fiind astfel una dintre variantele de urmărit pentru cei care vor să economisească.

3. Lloyds: Oferă avantajul transferurilor gratuite între propriile conturi în diverse valute, astfel că se potrivește celor care fac tranzacții sau călătorii internaționale neplanificate din timp. În afară de Marea Britanie, există posibilitatea de-a deschide conturi în Guersney, Insula Man sau Gibraltar.

4. HSBC: Cea mai mare bancă din Europa are avantajul unei rețele vaste, pentru cei care preferă să scoată banii cash de la bancomat sau să-i mute în conturi locale după necesități. Însă contul principal poate rămâne, de exemplu, în Elveția.

5. Citibank: Chiar dacă a fost salvată din banii plătitorilor de taxe, banca americană continuă să se adreseze cu preponderență celor care fac optimizare fiscală. Pentru operațiuni în afara Europei este unul dintre cele mai comune nume. Iar o jurisdicție adecvată este Singapore, locul ideal de unde pot fi dirijat un eventual portofoliu de plasamente pe piețele internaționale.

Niciun comentariu