Asta e o perspectiva paranoica. Ce au in comun ceke 4 riscuri? Sunt inafara controlului unei persoane. Probabilistic vorbind, 99.999% din populatie nu poate si nu va putea sa influenteze nici unul dintre cele 4 dezastre.
Pandemiile – oameni de stiinta foarte specializati pot sa creeze antibiotice sau vaccine
Atacurile cibernetice – chiar daca se intampla, nu e sfarsitul lumii. O sa isi revina pana la urma.
Crizele financiare – niste bacheri si politicieni pot sa le previna. Personal daca iau decizii bune pentru mine, pe mine oricum nu o sa ma afecteze.
Furtunile geomagnetice – depind de soare si de protectia noastra. Nici aici nu am cum sa le influentez in momentul de fata.
Cu alte cuvinte, daca nu le pot controla sau macar influenta atunci nu are rost nici macar sa ma gandesc la ele.
OECD, si organizatii de genul, au obiceiul de a arata cu degetul catre dezastre care sunt posibile insa aproape imposibil de oprit. Si pe urma creeaza reguli peste reguli care sunt defapt motive de a taxa pe oameni si mai mult.
Ei considera niste riscuri care sunt relativ improbabile insa posibil devastatoare. Si pe urma le trasmit in mass media. Iar astfel oamenilor le e mai usor sa accepte propaganda.(ex: incalzirea globala, taxa pe carbon, green technologies etc.)
Documentul respectiv arata ca o justificare propagandista a globalizarii si a unei politici unice. Creeaza amenintari si oamenii trebuie sa se uneasca impotriva amenintarilor si sa ia decizii in unison pentru a elimina riscul.
Astfel OECD-ul poate sa propuna:
– pandemii – toti oamenii trebuie sa fie vaccinati si sa plateasca medicamente
– crizele financiare – oamenii trebuie sa fie solidari cu altii ca sa nu ne "infectam" toti. Hai sa marim astfel taxele si sa cream fonduri de intrajutorare.
– atacuri cibernetice – hai sa regularizam internetul ca si asa e prea liber si toata lumea face ce vrea pe net. Haosul nu e bun, trebuie taxat acest nou mediu. Iar regularizarea costa.
– furtunile electromagnetice – urmeaza sa investim in solutii care protejeaza pamantul de soare si creaza retele care nu pot fi afectate. Colectam bani de la toate statele.
In concluzie, OECD si organizatii similare incearca sa manipuleze opinia publica cu astfel de scenarii.