Riscograma
Lucian Davidescu

10 lucruri pe care banca nu ţi le spune niciodatăBăncile se plâng că n-au cui da bani, clienţii, că n-au de unde lua, iar dobânzile sunt la nivel de ţară bananieră. Undeva, e o problemă de comunicare. Ce ar spune nişte bancheri sinceri:
dobanda
Dobânzi: conso.ro.

1. Ne-am săturat de riscuri. Nu prea avem bani pentru tine, decât dacă aduci garanţii de doi lei pentru fiecare leu pe care îl ceri.

2. Dobânda pentru tine este mare acum şi pentru că avem de acoperit pagube de la clienţii vechi. Ştim că n-ai nicio vină, dar nici noi nu vrem să trecem pe pierdere.

3. Nu ne interesează că dai faliment, decât dacă ai deja credite la noi. Dacă vrei să începi o afacere acum, noi credem că eşti dus cu capul.

4. Dacă ipotecile tale s-au devalorizat, te rugăm să nu ne anunţi. Ne creezi probleme şi cu acţionarii, şi cu BNR. Mai discutăm anul viitor.

5. Dacă ai dobândă mică şi eşti dispus să plăteşti anticipat, am fi dispuşi să renunţăm la comisioanele de rambursare.

6. Dacă ţi-am oferit o refinanţare, înseamnă că vrem să plăteşti mai mult şi să mai renunţi la o parte din drepturile pe care ţi le-am lăsat anii trecuţi în contract. Dai nişte comisioane în plus acum, iar mai târziu – oricum îţi mărim dobânda la loc.

7. Dobânda promoţională pe un an-doi este doar ca să te califici pentru un credit mai mare. Semnează doar dacă eşti sigur că îţi va creşte salariul, pentru că va veni vremea când vei plăti pentru promoţia asta.

8. Nu te anunţăm când se măreşte dobânda, pentru că uneori ne e teamă să nu observi că am exagerat. Regula internă este: când e cazul să o mărim – o mărim, când e cazul să o micşorăm – o menţinem.

9. Dacă faci depozite la noi, îţi dăm dobânzi mai mari decât ne permitem, pentru că avem nevoie să acoperim nişte grile de prudenţialitate. Uită-te în ochii noştri.

Suntem disperaţi!

10. Facem lunar concurs de idei: cine gândeşte cel mai inovator comision. Câştigătorul îşi păstrează jobul.

EXITCARD
LOADING